0.3 C
Rīga
otrdien, 23 aprīlis, 2024

Mazgājiet savas rokas pirms pieskarieties bērnam!

 

Briesmīgs stāsts par to, kā tēvs, kas nolaidīgi izturējās pret roku mazgāšanu, inficēja savu bērnu ar briesmīgu slimību.

Tēvs publicēja izmisušu brīdinājumiem pēc tam, kad viņa meita saslima ar RSV (respiratori sincitiālo vīrusu).

Laukā ir ziema, un mēs, vecāki, kas pastāvīgi divu mēnešu garumā klepojam, šķaudām, šņaukājamies uz bērniem, atceramies par to, kā neviens cits. Mēs tam nepievēršam īpašu uzmanību, taču dažreiz saaukstēšanās patiesībā var būt ļoti nopietna saslimšana.

2463

Kāds tēvs no Tenesijas štata aicina visus mazgāt rokas pēc tam, kad viņa meita gandrīz nomira no ļoti lipīgas respiratoras infekcijas.

Tēvs, kura vārdu mēs nezinam, ievietoja Imgur mājaslapā brīdinājumu, kam pievienoja savas mazās meitiņas fotogrāfijas, kura vairāk nekā trīs nedēļas ārstējās slimnīcā.

Sākotnēji viņai diagnosticēja meningītu, bet pēc tam ātri izrakstīja, jo slimība bijusi “vieglā formā”. Tagad viņa atkal ir hospitalizēta un atrodas uz nāves sliekšņa, jo cīnās ar ļoti nopietnu respiratori sincitiālo vīrusu (RSV). Tēvs raksta:

“Pagājušajā pirmdienā mēs gandrīz viņu pazaudējām. Mūsu vietējā slimnīcā teica, ka, ja viņai paliks sliktāk, viņi nekā nevarēs palīdzēt. Mums steidzami vajadzēja viņu vest uz citu iestādi. Kad uz slimnīcu atbrauca pediatri, lai viņu savāktu, viņa jau bija uz nāves sliekšņa. Viņi atdzīvināja viņu un nekavējoties pieslēdza pie plaušu mākslīgās elpināšanas aparāta. Tad viņai diagnosticēja RSV, smagu pneimonijas formu, N tipa gripu, bronhītu un daļēju labās plaušas atteikšanos”.

Viņš saka, ka meitenītei jau ir daudz labāk, bet viņai joprojām ir vajadzīgs papildus skābeklis. Viņš ir patiesi pateicīgs mediķu komandai, kas palīdzēja glābt meitiņu, un tagad saprot, cik bīstamas var būt gripas un vīrusi.

“RSV – tas nav joks. Vēl nedēļu atpakaļ, kamēr nebiju savai meitai pieskāries, es gandrīz neko par to nezināju. Lūdzu, mazgājiet savas rokas, pirms ņemat rokās mazulīšus, un neaizmirstiet viņus siltāk apģērbt, kad vediet viņus pastaigā aukstā laikā”.

Saskaņā ar Slimību kontroles un brīdināšanas centru, RSV ir respirators vīruss, ko bieži pavada vāji saaukstēšanās simptomi, bet zīdaiņiem tā ātri var pārvērsties par nopietnu slimību.

Pediatrs Anrī Brauns, kas sniedzis interviju Yahoo Parents, apstiprināja meitenītes tēva izplatīto brīdinājumu par to, cik nopietna var kļūt situācija.  

1

Viņš teica:

“Neskatoties uz to, ka 97 % bērni pārcieš šo slimību, labvēlīgi pārdzīvojot klepu no četrām līdz sešām nedēļām, neliels daudzums mazuļu tomēr nopietni saslimst, un viņiem ir nepieciešams papildus skābeklis”.

RSV ir ārkārtīgi lipīgs, jo tiek izplatīts gaisa pilienu veidā klepus vai šķaudīšanas ceļā.

Vīruss dzīvo arī uz tādām cietām virsmām kā durvju rokturi vai iepirkumu ratiņi, tāpēc labākais veids, kā pasargāt sevi un apkārtējos no šī vīrusa, ir mazgāt rokas.

Patiesībā tas ir labs paņēmiens, kā novērst daudzu un dažādu slimību izplatīšanos. Vienkārši dezinficējiet savas rokas. Visu laiku.

Acīmredzami, ka nav iespēju skaidri uzzināt par to, ka tieši jūsu bērns ir saķēris RSV, bet jebkurā gadījumā nav nekāda attaisnojuma tam, lai pieietu pie mazuļa ar netīrām rokām.

Bērni ir ļoti neaizsargāti. Viņu imunitāti tikai attīstās, un katra slimība var iztraucēt tās darbību. 

Mēs nevaram novērst visas slimības, bet mēs varam sniegt savu ieguldījumu: pacensties pārnesāt pēc iespējas mazāk mikrobus.

Kā rāda šis dvēseli plosošais tēva ieraksts, vecākiem ir nepieciešama jebkura palīdzība, kādu vien viņi var saņemt, kad runa ir par viņu bērnu dzīvi un veselību.

avots: lifter.com.ua
 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.