8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Soli tuvāk šī pavasara mērķim – skaistām un veselām kājām

 

 

Ikkatra no mums vēlas sagaidīt vasaru viegli plīvojošos svārkos un skaistām kurpēm kājās. Tādēļ, tuvojoties siltajai sezonai, aktualizējas jautājums par kāju veselību. Statistika liecina, ka līdz pat 80% Latvijas iedzīvotāju ir vēnu mazspējas pazīmes. Lai informētu un izglītotu sabiedrību par kāju veselību, potenciālajiem slimību riskiem un profilaksi, Baltijas vēnu klīnika sadarbībā ar portālu skaistaskajas.lv 8.aprīlī rīkoja īpašu kino seansu “Kino skaistām kājām”, kas pulcēja vairāk kā 200 dāmu.

Kāju vēnu slimības veicina ilgstoša sēdēšana, stāvēšana, liekais svars, hormonu terapijas un ģenētika. Šīs slimības vairums gadījumu ir sastopamas tieši sievietēm, kuras ir pakļautas papildus apstākļiem, kā grūtniecība un augspapēžu kurpes.

Pasākuma laikā, kinoteātrī Cinamon daudzas no klātesošās dāmas atzina, ka ikdienā saskaras ar kāju vēnu problēmām. Jāņem vērā, ka ikdienā bieži arī nepamanām pazīmes, kas liecina par kāju vēnu saslimšanu, piemēram, smaguma sajūta kājās, piepampums, nieze un citas pazīmes. Lai spētu laicīgi atpazīt saslimšanu un pareizi rīkoties, lai to risinātu, flebologs Dr. Pēteris Gerke sniedza noderīgu informāciju par aktuālākajiem jautājumiem kāju vēnu veselības sakarā. Savukārt, lai ikdienā samazinātu risku saslimt ar kāju vēnu slimībām, fizioterapteits Vilnis Ozoliņš demonstrēja pavisam vienkāršus, taču efektīvus profilaktiskus vingrinājumus.

„Galvenais ir ik pa laikam izkustināt savas kājas un to mēs varam darīt arī darbā, sēžot pie galda – nostiept un atliekt kāju pirkstu galus, izriņķot uz vienu un otru pusi, kā arī piecelties kājās uz pirkstgaliem un atkal nolaisties uz pilnas pēdas. Šādā veidā mēs aktivizējam kāju muskuļus un palīdzam veselīgai vēnu attecei.” – padomos dalījās fizioterapeits.

Pasākums “Kino skaistām kājām” kinoteātrī Cinamon norisinājās īpaši sievišķīgā gaisotnē, pirms filmas “Mr.Right” demonstrēšanas. Ierodoties dāmas sagaidīja glāze izsmalcinātā Gran Castillo dzirkstošā vīna, kā arī smaržīgas dāvanas no Stenders un Veselības centra 4. Pasākumu vadīja amizantā stand-up komiķe Dana Jurkjāne no Comedy Latvia, kas parūpējās, lai klātesošie piektdienas vakarā dotos mājās ar bagātīgu D vitamīna devu.

image001 (1)

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.