Sastāvdaļas:
– 250 grami milti
– 250 grami cukurs
– 250 grami piens
– 250 grami olas baltumi
Miltus un cukuru labi samaisīt, pievienot pienu un intensīvi samaisīt mīklu.
Visbeidzot pievienot olas baltumus un ar putojamu slotiņu labi saputot. Mīklai jābūt biezākai par pankūku mīklu un šķidrākai par plāceņu mīklu.
Cepeškrāsni uzsildīt līdz 180 – 200 grādiem. Plāti nedaudz iesmērēt ar eļļu, var izklāt ar cepampapīru.
Kallu mīklu ar karotīti liet uz pannas, veidot tādu kā aplīti. Gatavību var noteikt pēc aplīša maliņām – kad tās kļūst skaisti zeltainas, (svarīgi ir nepārcept) tas nozīmē, ka mūsu ziedu sagataves var ņemt ārā no cepeškrāsns un ātri taisīt kallas.
Uz plāts liekam ne vairāk par 5 – 6 apļiem, savādāk pēc cepšanas nebūs iespējams paspēt tos karstus salocīt, tādējādi iegūstot kallas formu.
Aplīši cepas ļoti ātri. Uzmanību, ziedi jātaisa ātri, pēc tam, kad tie atdzisuši, ziedi kļūst ļoti trausli.
Ziedus kārtojam uz trauka, var apliet nedaudz ar augļu sīrupu.
avots: VK.com
Un zieda vidiņā ietin strēmelīti no želejas konfektes.
Un tās ir pankùkas cepeškràsnī ceptas ,ne cepumi ,kāds piens ?!!!