8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

10 lietas, ko īsti draugi nedara

 

359a4497-cabc-4cd8-b847-a209bd57fb6ac87d1e61-113e-41dc-b214-22e6c58241f1

Cilvēka vērtību sistēmu bieži vien nosaka draugi, ar ko tie kopā pavada laiku. Pārliecinies, ka tie, kam uzticies, nav pieķerti darām šīs 10 lietas, ko īsti draugi nekad nedarītu.

  1. Viņi neaprunā tevi aiz muguras.

Īsti draugi nespēlēs lieku teātri. Ja kāds tuvinieks izplata baumas vai stāsta tavus noslēpumus, viņš nav īsts draugs vai kāds, kuram uzticēties.

  1. Viņi neizmanto personīgus uzbrukumus.

Īsti draugi neliks tev justies slikti. Viņi izmantos laipnus, nevis ļaunus vārdus. Viņi meklēs kopīgo, nevis atšķirīgo, un runās par tavu labo pusi, nevis neveiksmēm vai kļūdām.

  1. Viņi neuzsāks bezmērķīgus strīdus.

Īsti draugi zina, ka nav jēgas uzsākt strīdus, kuros neviens nevar uzvarēt. Īsts draugs pieņems tevi tādu, kāda esi, neatkarīgi no jūsu viedokļu atšķirībām. Tas gan nenozīmē, ka tev nevar būt draugi ar atšķirīgiem uzskatiem. Tieši otrādi – draugi ar dažādiem uzskatiem var piedāvāt citu skatu uz lietām! Bet, ja nolemjat strīdēties, dariet to ar cieņu.

  1. Viņi nepārtrauks tevi, kad runā.

Īsti draugi nav tik apsēsti ar sevi, lai neieklausītos tavās jūtās. Godīga un balansēta draudzība nevar pastāvēt, kad viens no jums visu laiku runā, bet otrs nemaz neklausās.

  1. Viņi neatrunās tevi no savu mērķu sasniegšanas.

Īsti draugi piedāvās savas domas par dažādiem jautājumiem, nemīkstinot savus vārdus, ja viņi uzskata, ka tas ir nepieciešams tavai izaugsmei. Taču viņi nekad nenosodīs vai neienīdīs tevi par tavām izvēlēm. Tā vietā īsti draugi piedāvās konstruktīvu, izpalīdzīgu padomu, kas iedvesmos tevi kļūt par labāku cilvēku!

  1. Viņi nenosodīs tevi par tavu pagātni.

Īstiem draugiem tava pagātne nerūp, lai cik raiba tā būtu bijusi. Ja būsi gana drosmīga, lai atklātu draugam dažus noslēpumus, īstam draugam nevajadzētu mainīt domas par tevi. Viņam vajadzētu atbalstīt tevi, izrādot pateicību par to, ka dalījies ar savu pagātni.

  1. Viņi nepametīs tevi.

Īsti draugi ir pietiekami emocionāli inteliģenti, lai zinātu, ka nedrīkst draugu atvest uz ballīti, kur viņš nevienu nepazīst, un tad pamest. Tā ir ļoti nepārdomāta rīcība, īpaši, ja pamestais draugs ir introverts.

  1. Viņiem neskauž tava veiksme.

Īsti draugi lieki netērē laiku, skaužot labās lietas, kas notiek ar tevi. Viņi apzinās, ka produktīvāk ir priecāties par otra veiksmi un varbūt pat mācīties no tās, nekā sapīkt un vaicāt: “Kāpēc ar mani nenotiek nekas labs?”

  1. Viņi nenosoda tevi un nemēģina tevi “salabot”.

Īsti draugi zina, ka ir muļķīgi mēģināt “salabot” kādu, ja pašiem viss ar dzīvi nav pilnīgā kārtībā. Kā Jēzus Kristus ir teicis: “Kas no jums ir bez grēka, tas lai pirmais met akmeni uz viņu!” Īsti draugi var godīgi atzīties, ka nav perfekti, tāpēc ir absurdi izvirzīt citiem augstākas prasības. Tu varbūt neesi perfekta, bet tu esi gana laba. Neļauj nevienam citam to apšaubīt!

  1. Viņi izpalīdzēs grūtā brīdī.

Īstiem draugiem draudzība nav vienas nakts sakars, par kuru aizmirst, kad tas sāk sagādāt problēmas. Īsta draudzība ir ilgtermiņa attiecības. Draugs, ko ir vērts paturēt, nav ieinteresēts tikai jautrībā, bet ir gatavs palīdzēt grūtos brīžos. Īsts draugs palīdzēs, ja tev nomiris kāds tuvinieks, tikko pašķīries no otras pusītes, vai tiki atlaista. Vils Smits par draudzību ir teicis: “Ja tu neesi klāt manās grūtībās, nedomā, ka būsi klāt, kad man paveiksies.”

Avots: lifehack.org
 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.