6.1 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Kāpēc nedrīkst ēst gurķus kopā ar tomātiem? Uzzini arī citu produktu nesaderību!

 

Visi šie produkti ir tik ikdienišķi, bet ne katrs no mums zina, ka dažus no tiem nav ieteicam lietot uzturā, kopā vienā ēdienreizē. Pēc ajūrvēdas – ēdiena uzņemšanas process nedrīkst nest negatīvas sekas. Vēdera uzpūšanās, sāpes, gāzes, slikta dūša, problēmas ar vēdera izeju… Mēs visi esam izjutuši šīs nesavienojamu produktu lietošanas uzturā sekas. Piedāvājam jums šo nesaderīgo produktu sarakstu!  

1 (1)

Nesavienojamie produkti

  1. Gurķi un tomāti
    Šo produktu nesaderība slēpjas tajā, ka tie dažādi uzsūcas mūsu organismā. Kad mūsu kuņģī izdalās skābe, lai sagremotu gurķus, tomāti gaida savu kārtu un sāk rūgt. 
  2. Augļi pēc ēdiena
    Augļi sadalās ļoti ātri. Tāpēc tie nekādā gadījumā nedrīkst ilgstoši uzturēties kuņģī. Ja tu esi apēdis augļus pēc sātīga ēdiena, tad no rūgšanas procesa savā vēderā tev neizbēgt. 
  3. Lazanja, vai karstmaize ar sieru
    Olbaltumvielu un cietes sagremošanai ir nepieciešami dažāds ilgums. Jūsu organisms sāk ar olbaltumvielām, bet cietes produkti gaida savu kārtu. Nepārstrādātā ciete nonāk fermentu ietekmē un sākas pūšanas proces. 
  4. Siera un gaļas omlete
    Tik daudz un dažādas olbaltumvielas vienā ēdienā nav ieteicamas. Pilnīgi pietiks, ja vienā ēdienreizē jūs uzņemsiet tikai vienu no šiem olbaltumvielu konsentrātiem. 
  5. Auzu pārslu biezputra ar pienu un apelsīnu sulu
    Skābe, kas atrodama apelsīnu sulā noārda fermentu, kurš atbild par cietes sadalīšanu. Kā arī skābie augļi var pārvērst pienu receklī. 
  6. Pupas un siers
    Šāda kombinācija pilnīgi noteikti veicinās vēdera uzpūšanos. Pacentieties izvairīties no šo produktu kombinācijas. 
  7. Melone un gaļa
    Meloni ir ieteicams lietot atsevišķi no jebkuriem produktiem. Dažādus augļus vispār ir ieteicams lietot atsevišķi no olbaltumvielām un cietes. 
  8. Banāni un piens
    Piena-banānu kokteiļu cienītājiem vajadzētu zināt, ka šāda kombinācija ir nelabvēlīga jūsu organismam. Ja vēlieties paātrināt gremošanas procesus, pievienojiet kokteilim kardamonu, vai muskatriekstu. 
  9. Jogurts un augļi
    Jebkura augļu un piena produktu kombinācija palēnina gremošanas procesus, kas veicina zarnu trakta floras izmaiņām un toksīnu izdalīšanos. 
AVOTS
 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.