17 C
Rīga
ceturtdien, 2 maijs, 2024

Kāpēc vīrietim vajag ceļot bez ģimenes

 

0000

Kā izskaidrot sievai, ka tagad jums vajag aizbraukt atvaļinājumā bez viņas

Mēs noskaidrojām, kāpēc jūs vasarā ar ģimeni neatpūtāties, un atklājām sešus zinātniskus piemērus, balstoties uz kuriem vīrietim tagad atvaļinājumā ir jādodas pilnīgi vienam.

Ja jums ir ģimene, jums visticamāk ir tā laime pavadīt atvaļinājumu šovasar kopā ar to. Un tas noteikti bija aizraujoši – sauļoties, mācīt bērnu peldēt, pirkt viņam saldējumu un iesmērēt sievu ar sauļošanās krēmu. Un jūs noteikti labi pavadījāt laiku, bet tagad pavisam godīgi – jūs taču neatpūtāties. Mēs atradām zinātniskus pētījumus, kas pierādīs, kāpēc. Viss ir ļoti vienkārši: atvaļinājumā jums ir jābrauc vienam, un zinātnieki ir jūsu pusē. Atliek vien to visu izskaidrot savai mīļajai dzīvesbiedrenei. Un tā, seši iemesli, kāpēc vīrietim vajag braukt atvaļinājumā vienam. 

Stress

Tikai ceļojot vienatnē vīrietis var atslābināties un iedziļināties sevī tik ļoti, lai no jauna sāktu sajust tik ļoti aizmirsto sajūtu, kad tu esi mirklī – kad tu jūsti, ka dzīvo tagadnē. Interesanti, ka šai teju filosofiskajai koncepcijai ir zinātnisks pamats. Tā ir secinājuši zinātnieki, ka tad, kad vīrietis sāk dzīvot tagadnē, ievērojami samazinās stresa hormonu līmenis. Un ceļojums vienatnē šajā nozīmē ir vienlīdzīgs meditācijai. Esiet kopā ar sevi kaut mazu mirklīti – uzreiz jutīsieties labāk.

Depresija

Holandes zinātnieki noskaidrojuši, ka atvaļinājuma gaidīšana strauji samazina depresijas parādīšanos.

Jau astoņas nedēļas pirms brīža, kad vīrietim gaidāma patīkams ne-darījuma brauciens, depresija, ja tāda viņam ir bijusi, sāk atkāpties. Interesanti, ka rādītāji ir daudz izteiktāki, ja runa ir nevis par braucienu kopā ar ģimeni, bet gan par ceļojumu vienatnē.

Starp citu, kāds cits pētījums pierāda, ka atvaļinājums, kas pavadīts vienatnē, uz jauniem vīriešiem iedarbojas labāk nekā antidepresanti.

Radošums

Jums noteikti ir vesels saraksts ar lietām, kuras jūs gribētu izdarīt, bet kurām nekad neatliek laika. Lielākā daļa no šīm lietām, kā likums, prasa ne tikai brīvo laiku, bet arī labu garastāvokli (un, lai jūs neviens nezāģētu un nevilktu pa karuseļiem). Iespējams, ka atvaļinājums, lai arī neilgs, bet vienatnē, novedīs pie tā, ka jūs beidzot apsēdīsieties un sāksiet rakstīt to grāmatu, vai arī līdz galam izdomāsiet ideju ievadam. Neliels pārtraukums vienatnē galu galā palīdzēs un novedīs pie vēl lielāka izrāviena dzīvē.

Vēlēšanās

Visiem cilvēkiem, kuri nedzīvo vienu, un pat ar ļoti mīļiem ģimenes locekļiem, vienmēr ir spiesti iziet uz kompromisu. Katru dienu jūs noteikti darāt desmitiem lietu, kuras vispār nemīlat darīt. Turklāt jūs pie tā visa tik ļoti esat pieraduši, ka jums pat galvā neienāk doma, ka var būt arī savādāk. Pavadiet nedēļu vientulībā, dariet tikai to, ko jums gribas, un, kas ir vēl svarīgāk, nedariet neko tādo, ko jums negribas darīt.

Pēc tādas atpūtas jums būs daudz vieglāk atgriezties mīļajā ģimenē, un sīkie ikdienas lūgumu pārtrauks jūs kaitināt.

Bailes

Mūsdienu sabiedrība no vīrieša prasa tikpat daudz neērtas lietas, kā no sievietes. Īstam vīrietim jābūt stipram, viņš nedrīkst izrādīt (un varbūt pat izjust) emocijas, viņš ne no kā nebaidās, un vispār viņš nav vīrietis, bet gan supervaronis. Aiz visām šīm prasībām mēs aizmirstam, ka vīrietis vispār jau arī ir cilvēks. Jā, viņš izjūt emocijas un pat, kaut arī jūs neticat, no kaut kā baidās.

Dzīve, liekot visā tās garumā vīrietim atbilst kaut kādam nesasniedzamam tēlam, dara vīrieti nelaimīgu. Atvaļinājums vienatnē ar sevi, kad nevienu nevajag aizstāvēt un nevajag neviena priekšā būt stipram, palīdzēt jums tikt skaidrībā pašam ar sevi, pašam ar savām bailēm un vienkārši palīdzēs atkal uzelpot.

Citas priekšrocības

Zviedru zinātnieki veikuši ļoti vērienīgu pētījumu par antidepresantu popularitātes dinamiku starp cilvēkiem, kuriem ir tieksme uz depresiju, un nejauši noskaidroja, ka atvaļinājumu periodos antidepresantu pārdošana strauji krītas.

Zinātnieki sāka rakt dziļāk un noskaidroja, ka vajag tikai vīrietim vienam aizbraukt atvaļinājumā, un viņš atgriežas no turienes ne tikai veselāgs, bet arī produktīvāks. Viņa darba efektivitāte, kā arī kopējais pareizu lēmumu daudzums salīdzinājumā ar nepareiziem strauji pieaug.

Vīrietim, kuram vismaz reizi gadā izdodas atpūsties vienam, šī gada laikā slimos ar saaukstēšanos ne vairāk kā reizi. Tādi vīrieši pat mazāk strīdas ar sievām, un šķiras par 30 % retāk.

AVOTS
 

2 KOMENTĀRI

  1. Izskatās,ka rakstu rakstījis patmīlīgs vīrietis. Gaidu rakstu par to,ka sievietei jāceļo vienai,lai atpūstos. Kur tad sievas atpūta?? Sieviete ar visu darbu par bērniem sanāk rūpēties vairāk,vecis atnāk no darba un ieveļas dīvānā,kamēr sievai pēc darba ar bērniem jātiek galā. Stulbs raksts.

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.