6.3 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Ja jūs gadījumā uz savas mašīnas priekšējā stikla esat ieraudzījuši TO, tad nekavējoties kāpiet mašīnā un brauciet prom!

 

 

MARIKA1

Zagļiem un krāpniekiem ir bezgalīgs izgudrotu metožu sarakst, kā nokļūt līdz jūsu īpašumam. Atliek vien veikt vienu nepareizu kustību, un jūs varat palikt ne tikai bez, piemēram, mašīnas, bet arī pat dzīvības. Tas viss tikai pāris sekunžu laikā.

Mūsdienās automašīnu signalizācijas uzlauzt paliek arvien grūtāk, tās tiek aprīkotas ar tādām sistēmām, kas sniedz izcilu drošības un uzticības līmeni. Bet zagļi un mašīnu aizdzinēji arī nesēž, rokas klēpī salikuši. Viņi atrod arvien jaunus veidus, kā veikt noziegumu.

Iedomājieties, ka jūs esat novietojuši mašīnu stāvvietā pie veikala, esat aizgājuši iepirkties, atgriezāties ar iepirkumu grūzu, sakrāmējāt visu mašīnas bagāženiekā, iekāpāt mašīnā, iedarbinājāt, un pēkšņi pamanījāt, ka zem logu tīrītājiem ir nolikta naudaszīme, lielas naudas zīme.

Ko jūs padomāsiet? O, kāda veiksme! Kāds prieks! Bet nē…Tas ir tikai viltīgs veids, kā nozagt jūsu auto. Naudas zīmi liek tieši zem loga tīrītājiem, jo jums vajadzēs izkāpt no mašīnas, lai to dabūtu. Īpaši bieži šādi gadījumi notiek stāvlaukumos un pie garāžām, kur mašīnas stāv ar priekšgalu pie sienas, un naudas zīmi pamanīt ir samērā grūti, kamēr nepabrauksi nost. Jūs pamanāt naudu, izkāpjat, atstājot mašīnu iedarbinātu, noziedznieks ielec pie stūres un acumirklī pazūd ar visu jūsu auto jūsu deguna priekšā. Jūs pat nepaspējat neko aptvert, cik ātri un negaidīti viss notiek.
Līdzīgs gadījums notika ar jauno māmiņu Kiri Vimani no ASV. Meitene turēja rokās pirkumus, kur iegādājās Ziemassvētku dāvanas. Kad viņa bija pusceļā no veikala, viņa pamanīja naudas zīmi zem logu tīrītājiem. Viņa no sākuma padomāja, ka kāds viņai uz svētkiem ir sagādājis pārsteigumu ( un ko jūs viņas vietā padomātu???)

Viņa apstājās, izkāpa un paņēma rokās naudaszīmi. Tad meitene saprata, ka tā ir viltota. Uz naudaszīmes pat bija uzraksts: “Jā! Tu taču nolēmi, ka tā ir īsta, vai ne?” Par laimi, Kiri pamanīja naudu tikai ceļā, un nevis tad, kad kāpa iekšā mašīnā. Tikai iedomājieties – viņai līdzi bija gadu vecais dēliņš, kurš sēdēja aizmugures sēdeklī. Un, ja būtu noticis savādāk? Bail pat iedomāties!

Esiet modri, mūsu mīļie vadītāji un pasažieri! Vienmēr atcerieties: bezmaksas siers mēdz būt tikai peļu lamatās. Neļaujiet tiem, kas apelē pie cilvēku slēptajām vēlmēm, manipulēt ar jums un jūsu tuviniekiem.

AVOTS
 

1 KOMENTĀRS

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.