0.3 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Sāls matiem – unikālas receptes

 

0000

Vispopulārākās tautas medicīnas receptes matu kopšanai un atjaunošanai tikai ar vārāmās sāls palīdzību.

Recepte Nr. 1.
Pārtikas sāls ieberzēšana matu saknēs.

Viena no efektīvākajām receptēm matu veselības atjaunošanā ir pārtikas sāls (parastā vai īpaša maluma) ieberzēšana matu saknēs. Tāds sausais skrubis veicina ādas raga slāņa atdalīšanos, kas savukārt ļauj skābeklim labāk piekļūt matu sīpoliem. Turklāt sāls ieberzēšana ļauj stimulēt matu augšanu un abosrbēt liekos tauku izdalījumus, kas īpaši noderēs, ja jūsu mati pieder taukainajam tipam. Lai veiktu šāda veida procedūru, Jums nepieciešams matus samitrināt ar pulverizatora palīdzēt, paņemt aptuveni divas ēdamkarotes pārtikas sāls un lēnām ar vieglām apļveida masāžas kustībām ieberzēt to galvas ādā aptuveni piecpadsmit minūtes. Pēc tam nepieciešams matus sasildīt, ietinot tos pārtikas plēvē un aptinot ar dvieli, pagaidīt četrdesmit minūtes un sāli nomazgāt ar siltu ūdeni, kuram piejaukts citrons vai ar šampūnu. Ja kaut kādi iemeslu dēļ (piemēram, alerģiska reakcija vai iekaisums) Jūs vēlaties pagatavot saudzīgāku līdzekli, tad sauso sāli var sajaukt ar jebkāda veida barojošu šķidrumu. Piemēram, ar kefīru vai šķidru jogurtu (bez piedevām).

Recepte Nr. 2.
Sāls maska matu augšanas aktivēšanai.

Lai pagatavotu sekojošu masku, Jums nepieciešams krūzītē samaisīt sekojošas sastāvdaļas: vienu olas dzeltenumu (vistas olas), vienu ēdamkaroti svaigi spiesta citrona sulas, vienu ēdamkaroti rīcineļļas, vienu ēdamkaroti medus, vienu ēdamkaroti sāls un vienu ēdamkaroti bezkrāsainās hennas matiem. Maska tiek likta uz mitriem, tīriem matiem (pēc matu mazgāšanas), pēc tam uzklāj plastmasas maisiņu un matus ietin dvielī (kaut gan labāk šim mērķim izmantot dušas cepurīti). Masku atstājiet matos uz visu nakti, no rīta nomazgājiet atlikumus ar ūdeni un šampūnu. Aptuveni pēc mēneša ilgas regulāras šādas matu maskas lietošanas Jums sāks augt jauni mati. Masku nepieciešams lietot ne mazāk kā divas reizes nedēļā.

Recepte Nr. 3.
Vārāmās sāls skrubis visiem matu tipiem.

Ņemam divas līdz četras ēdamkarotes sāls, aplejam ar vārītu ūdeni, līdz izveidojas pastai līdzīga masa, pēc tam to rūpīgi samaisām un smērējam matos ar vieglām masāžai līdzīgām kustībām aptuveni piecas minūtes. Skrubi nomazgājam ar ūdeni un šampūnu. Pēc matu izmazgāšanas, matus var apliet ar kumelīšu novārījumu.

 

Ja vēlies mazliet profesionālāku pieeju matu kopšanai, izmanto SESKAVEL atjaunojošo matu masku. Atjauno matus no saknēm līdz galiņiem, mitrinot, barojot tos un atgriežot tiem ideālu tekstūru!

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.