13.5 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Kur slēpjas Hennas zīmējumu maģiskais noslēpums! Un kāpēc Henna kļuvusi tik populāra visā pasaulē!

 

titulbilde

Vai atminies deviņdesmitajos gados skaisto dziedātājas Madonnas klipu dziesmai „Frozen”, kur viņa valdzinoši tuksneša smiltīs dejoja un viņas rokas klāja Hennas zīmējumi? Tas bija kā sprādziens Hennas valstībā, kas lika visiem no jauna novērtēt Hennas skaistumu un rotāšanās iespējas.

Un, vai esi redzējusi dziedātājas Beyonce klipu dziesmai „Hymn For The Weekend”, kur pasaulslavenā dziedātāja attēlo karalisku dievieti, un arī viņas rokas ir klātas ar Hennas zīmējumiem.

 Hennas varenība un maģija ir virmojusi gaisā visos laikos un gadsimtos. Tā ir sena , autentiska un tradicionāla māksla. Arī Latvijā pēdējos gados tā kļuvusi ļoti populāra un pieprasīta. Kas vēsos ziemeļniekus spēj savaldzināt šajā mākslā? Un ko tā spēj dot katram no mums?

 Mūsdienās, kad modē ir šķietami viss, kas vien Tev pašam patīk, mēs esam drosmīgāki un izmēģinām daudz ko jaunu. Arī Hennas zīmējums, nemaz ne tik senā pagātnē, rietumu pasaulē vēl bija jaunums. Taču šobrīd, Henna ir kļuvusi par modes aktualitāti. Hennas zīmējums nav nekas tāds, ko var atļauties tikai bagātie un slavenie. Tas ir kaut kas ekskluzīvs, taču pieejams katram.

 Hennas zīmējumam ir bagātīga vēsture un tradīcijas, kas tam piešķir daudz dziļāku nozīmi un jaudīgu enerģiju. Hennas zīmējumu raksti var būt kā skaists rotājums ikdienā vai svētkos, bet var būt arī apzināti konstruēts mākslas darbs, savos rakstos ietverot astroloģijā apskatīto planētu simboliku, tādējādi atraisot noteikto planētu vibrācijas un viņu realizāciju dzīvē. Šie zīmējumi var būt kā instruments, ar kuru veicināt noteiktas korekcijas dzīvē. Zinošs Hennas mākslinieks var sakonstruēt individuālu zīmējumu, kur katrs ornaments, raksts un simbols būs personisks un ļaus atraisīt noteiktas situācijas, iekustināt procesus, novērst grūtības un problēmas.

 Hennas zīmējumi tiek gleznoti ar svaigu Hennas pastu, kas ir radīta tikai no dabīgām izejvielām un Hennas zīmējuma uzklāšanas process ir patīkams, nomierinošs un meditatīvs. Ļaujot Hennas pastai pakāpeniski nožūt, tās sastāvs oksidējas ar ādā esošajām olbaltumvielām, tādā veidā, pakāpeniski 48 h laikā, iegūstot tumši brūnu, šokolādei līdzīgu toni un palikot uz ādas divas līdz trīs nedēļas.

 Hennas zīmējumi ir labsajūtas un mīlestības simbols, kas nes gaišu enerģiju. Tradicionāli, Henna tika izmantota arī līgavu rotāšanai pirms kāzām. Zīmējumi ietvēra sevī spēcīgus simbolus un vēstījumus, kas jaunajai ģimenei ļāva apbruņoties ar dzimtas spēcīgo aizsardzību, jaunam dzīves cēlienam – saticību, uzticību, pārpilnību, pēcnācējiem, pajumti un laimīgu dzīvošanu. Tādējādi, jau izsenis Henna tiek uzskatīta par enerģijas pilnu rotāšanās veidu. Tāpat, Hennas pastas zīmējumi jeb Mehndi, kas hindu valodā nozīmē ‘’māksla’’ , ir ne vien ķermeņa rotāšanas veids, bet arī ezotērisks un dziedinošs līdzeklis. Tie nomierina ķermeni, līdzsvaro nenosvērtību, nervozitāti un prāta nepatstāvīgumu. Individuāli piemeklētu simbolu zīmējumi ir kā upaija jeb kompensācija negatīvo enerģiju slāpēšanai un pozitīvu enerģiju piesaistīšanai.

 Mūsdienās Hennas zīmējumam ir vēl arī cita loma. Mēs izvēlamies, kad, vai kādu enerģiju piešķirt sev vēlamajam Hennas zīmējumam. Tas ir arī lielisks veids kā pārbaudīt, vai esi gatavs īstam tetovējumam. Tā noturība, kas ir aptuveni 2-3 nedēļas, ļaus sajust, vai esi izvēlējies tetovējumam pareizo vietu un vai varēsi ar to harmoniski līdzpastāvēt visu savu turpmāko dzīvi. Arī tad, ja neapsver veidot tetovējumu uz visu mūžu, Henna ir piemērota tieši Tev, jo zīmējumus vari mainīt, atkarībā no iekšējā noskaņojuma.

 Latvijā Hennas zīmējums ir uzsācis savu uzvaras gājienu jau pirms kāda laika, taču tā attīstība ir nebeidzama, tāpēc tas būs aktuāls vienmēr, kamēr vien būs mākslinieki, kas ar to nodarbojas.

 Rīgā ir iespējams ne vien doties pie mākslinieka, kas izveidos Tev īpašu Hennas zīmējumu, bet arī pašam iemācīties šo autentisko un maģisko mākslu. Hennas Meistarklases ir lieliska iespēja apgūt šo mākslu un vēlāk praktizēt pašam. Nodarbībās tiek apgūta Hennas vēsture, tradīcijas, svaigas Hennas pastas gatavošanas recepte, simbolu nozīmes, ciparu jēgas un skaidrojums, konkrētu Hennas stilu specifiskās nianses. Tas ir labi un kvalitatīvi pavadīts laiks domubiedru kompānijā, kas ļauj atvērt jaunas durvis saviem talantiem, dzīves iespējām un priekiem. Baudīt dzīvi ir viens no cilvēka dzīves uzdevumiem. Un uzzinot maģisko noslēpumu, kāds Hennas zīmējumiem ir sakars ar Kamasutras mākslu, ikkatra sieviete alks apgūt šo sievišķīgo praksi. Iztēles atbrīvošana, sevis realizēšana un jaunu prasmju apguve – to visu piedāvā Hennas Meistarklases.

 

Piesakies uz Hennas Meistarklasēm jau jūlijā vai augustā!

http://www.hennaguru.lv/meistarklases.html

 Seko Inesei Dāvidsonei un informācijai par Hennas meistarklasēm un pierakstiem arī sociālajos tīklos:

 hennaguru.eu

 facebook.com/HennaGuru.lv

 instagram.com/hennaguru.eu/

 twitter.com/Henna_Guru

 draugiem.lv/hennaguru/

 plus.google.com/+IneseDavidsone

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.