1.1 C
Rīga
otrdien, 19 marts, 2024

Latvijas iedzīvotājiem nepatīk pirmdienas, lauri atdoti piektdienai

 

Raw images_1200x640_0041_shutterstock_240235558

Gandrīz puse Latvijas iedzīvotāju par nedēļas mīļāko dienu atzinuši piektdienu (43%), kam seko sestdiena (29%), savukārt vismazāk patīkama ir pirmdiena, noskaidrots Actimel pētījumā. Lai pirmdienā un citās sliktās dienās uzlabotu sev omu, puse aptaujāto skatās filmas vai TV raidījumus.

Interesanti, ka sievietēm piektdienas patīk labāk nekā vīriešiem, kamēr kungi krietni vairāk nekā dāmas novērtē sestdienas. Savukārt Latvijā dzīvojošie cittautieši par nedēļas mīļāko dienu atzinuši piektdienu, bet latvieši – sestdienu. Svētdienai diemžēl nav izdevies iegūt sestdienai līdzvērtīgu atzinību – tikai 7% to dēvē par labāko dienu nedēļā, un visvairāk tās atbalstītāju ir vecumā virs 55 gadiem.

Universāla formula omas uzlabošanai ir filmu vai TV skatīšanās – tā apgalvo katrs otrais respondents, neatkarīgi no vecuma. Citi populāri paņēmieni, ko nosaukuši Actimel StayStrong kampaņas laikā aptaujātie Latvijas iedzīvotāji, ir mūzikas klausīšanās (44%), laika pavadīšana ar tuviniekiem (33%), kā arī garda maltīte un diendusa (27% katrai).

Sievietes sliktas dienas uzlabošanai kopumā izvēlas radošākus veidus, sākot ar mājokļa uzkopšanu līdz rokdarbiem, savukārt vīrieši vairāk dod priekšroku garšīgu ēdienu un dzērienu baudīšanai vai interesantu video vērošanai internetā.

Par pētījumu

Pētījumu veicis Actimel sadarbībā ar Mindscan 2016. gada jūnijā, Latvijā aptaujājot 500 respondentus vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

Actimel_medijiem_110x160mm_06

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.