6 C
Rīga
ceturtdien, 18 aprīlis, 2024

8 iemesli dzert tēju katru dienu

 

0000

Dabīga tēja ir viens no labākajiem dzērieniem, kāds vien cilvēcei ir zināms.

Tās dažādība un noderīgās īpašības var kalpot kā nomierinošs un atslābinošs līdzeklis, kad jums tas ir vajadzīgs. Bet var arī palīdzēt pamosties un saņemt pakāpenisku mundruma lādiņu un papildus enerģiju. Tējai ir ļoti daudz labo īpašību. Pamēģināsim atklāt visnozīmīgākās.

  1. Tēju ir vieglāk pagatavot nekā kafiju.
    Tēju ir ievērojami vieglāk pagatavot nekā kafiju, buroties ar kafijas krūzi vai arī izmantojot attiecīgus virtuves piederumus (kafijas dzirnaviņas, kafijas aparāts). Tējas dzeršanai nepieciešams vien karsts ūdens, krūzītes un tēja. Ļoti vienkārši.
  2. Zaļā tēja palīdz uzturēt kaulu audus veselus.
    Tā ievērojami pazemina osteoporozes parādīšanās riksu padzīvojušiem cilvēkiem, veicina asinsvadu attīrīšanu.
  3. Melnā tēja bez cukura atbrīvo no nepatīkamas smakas mutē.
    Pētījumi liecina, ka tējā ir tāda sastāvdaļa kā polifenols. Tas kavē baktēriju parādīšanos un vairošanos, kas veicina nepatīkamas smakas rašanos mutē.
  4. Ķīnieši uzskata, ka tēja ir visnepieciešamākais dzēriens dzīvē.
    Viņiem ir vesela virkne ar nepieciešamajām lietām katru dienu. Tās ir malka, sāls, rīsi, eļļa, etiķis un, protams, tēja.
  5. Tējai piemīt nomierinošas īpašības.
    Zāļu tēju izlasei piemīt nomierinošas un atslābinošas īpašības, kas iedarbojas uz pieaugušu cilvēku. Un atšķirībā no ķīmiskajiem zāļu preparātiem, tējai piemīt 100 % dabīgas īpašības.
  6. Tēja mazina pavasara alerģiskās reakcijas.
    Ja sezonālā alerģija ir jūsu ienaidnieks, tad sāciet rītu ar tēju, kurai pievienotas nātres. Vārītas nātres lapas samazina alerģiskos simptomus. Nātres lapas, kas tiek regulāri pievienotas tējai, attīra asinis un tām piemīt viegls pretiekaisuma efekts.
  7. Ir zinātnieki, kuri uzskata, ka tēja ir labāka pat par tīru ūdeni.
    Tēja, tāpat kā ūdens, organismam sniedz nepieciešamo mitrumu, un spēj to pilnībā aizstāt. Bet tējā esošie antioksidanti padara tējas lietošanu par lietderīgāku.
  8. Tēja pēc pusdienām. Kā gan bez tās?
    Uzkodu vietā starp pusdienām un vakariņām, kas gan var būt vēl labāk? Neliels pārtraukums ar tējas dzeršanu ir ieviesies gandrīz visās valstīs.

Ja jūs regulāri dzerat tikai un vienīgi kafiju, tad pievērsiet pastiprinātu uzmanību tās konkurentei – tējai. Tēja, atšķirībā no kafijas, atšķiras atkarībā no tā, kur tā savākta, no krūma veida, apstrādes metodes un glabāšanas termiņa. Pueras tējas veidi savā sastāvā ietver lapas, pumpurus un jaunos asnus, kas līdz pārdošanas brīdim tiek glabāti zemē vismaz 10 gadus. Ulungas tējas veidi apvieno sevī vienlaicīgi melnās un zaļās tējas garšu un īpašības.

AVOTS
 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.