[sociallocker]
Izrādās bez ierastās tomātu marinēšanas, sālīšanas, vai kādas citādas konservēšanas, ir iespējams tomātus saglabāt svaigus, kā tikko plūktus no dobes. Izklausās neticami, bet, ja nostrādā?
Kā raksta receptes autors, tomāti būšot kā tikko plūkti siltumnīcā, aromātiski un pilni vasaras saules. Ja kāds ir pats mēģinājis šo recepti, lūdzu neturiet sveci zem pūra un padalieties komentāros ar savu pieredzi!
Šādai uzglabāšanai vajadzēs stingrus, gaļīgus, neliela izmēra tomātus, bez saspiedumiem un citiem vizuāliem bojājumiem.
Kā saglabāt tomātus
Sastāvdaļas 3 l burkai
- 5–6 ēd.k. sinepju pulvera
- tomāti
Pagatavošana
1.Sterilizē burku. Rūpīgi nomazgā un nosusini tomātus.
2.Ar tīru, sausu karoti bagātīgi noklāj burkas dibenu ar sinepju pulveri.
3.Kārtojiet pirmo kārtu. Tomāti nedrīkst būt saspiesti.Tomātus liekat ar to vietu uz augšu, pie kuras stiprinājās kātiņš. Apberiet ar sinepju pulveri.
4Tā kārtojiet kārtu aiz kārtas, kamēr burka būs pilna. Pa virsu izberiet atlikušo pulveri un aizvākojiet ar sausu, sterilizētu metāla vāciņu.
5. Pēc tam burku uzmanīgi paripiniet pa galdu, lai pulveris visā burkā būtu vienmērīgi.
6. Uzglabājiet tumšā, vēsā vietā.
Ēteriskās eļļas, kas ir sinepju pulverī, nomāc baktērijas, kuras veicina pūšanas procesus, ļaujot tomātiem palikt svaigiem. Izmēģiniet šo metodi, kas zina, varbūt nākošgad šādu burku jūsu pagrabā būs krietni vairāk?
[/sociallocker]