8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Kā ietaupīt uz auto apdrošināšanu?

 

 

polise247

Auto apdrošināšanas izmaksas gadu no gada svārstās – te tās pieaug, te tās atkal nokrītas, bet viens gan ir skaidrs – ikvienam, kas ar savu transportlīdzekli piedalās ceļu satiksmē, tie ir izdevumi, no kuriem nav iespējams izvairīties, jo OCTA polise ir obligāta. Ja mēs braucam, neizraisot ceļu satiksmes negadījumus, apdrošināšanas polises cena paliek nemainīga, bet, ja mēs izraisām ceļu satiksmes negadījumus, apdrošināšanas polises cena paaugstinās, mūsu izdevumus auto apdrošināšanai arvien paaugstinot. Viens no veidiem, kā samazināt auto apdrošināšanas izmaksas vai vismaz saglabāt tās nemainīgas, kā var noprast, ir neizraisīt ceļu satiksmes negadījumus. Kā vēl to iespējams izdarīt? Turpiniet lasīt un uzziniet!

Salīdziniet cenas

Kā rāda pieredze, ir vērts regulāri salīdzināt auto apdrošināšanas cenas, kādas tās piedāvā dažādas apdrošināšanas kompānijas. Neatkarīgi no tā, vai jūs apdrošināt savu transportlīdzekli uz minimālo termiņu vai maksimālo termiņu, ik reizi, kad ir jāatjauno auto apdrošināšanas polise, painteresējieties, ko un par kādu cenu var piedāvāt citas apdrošināšanas sabiedrības, izvēloties to izdevīgāko piedāvājumu. Mūsdienās apdrošināšanas tirgū valda milzīga konkurence, tādēļ apdrošināšanas kompānijas cīnās par ikvienu klientu, cenšoties piedāvāt tam zemāko cenu. Nomainīt apdrošinātāju var ātri un vienkārši, turklāt, izvēloties citu apdrošinātāju, jūs varat ietaupīt kaudzi naudas. Izvēloties lētāko piedāvājumu, pārliecinieties, vai tas ietver to pašu, ko ietver dārgāki piedāvājumi. Kā rāda pieredze, vairākumā gadījumu vienīgā atšķirība ir cena, it īpaši, ja runājam par obligāto OCTA polisi.

Palieliniet pašrisku

Pašrisks, kā zināms, attiecas tikai uz KASKO apdrošināšanu. Pašrisks ir tas naudas apmērs, ko jūs esat gatavi maksāt, kā saka, no savas kabatas, lai segtu izdevumus, kas saistīti ar ceļu satiksmes negadījumu. Piemēram, ja jūsu izvēlētais pašrisks ir 100 eiro, bet jūs izraisāt ceļu satiksmes negadījumu, kas rada zaudējumus 500 eiro apmērā, apdrošināšanas kompānija segs tikai 400 eiro, jo 100 eiro jūs segsit no personīgajiem līdzekļiem. Jo lielāks ir pašriska apmērs, jo mazāka ir apdrošināšanas prēmija, un otrādi. Izvērtējiet, ko jūs vēlaties maksāt – lielāku pašrisku, ja atgadīsies ceļu satiksmes negadījums (kas var arī neatgadīties), vai lielāku apdrošināšanas polises cenu.

Rūpīgi izlasiet apdrošināšanas polises nosacījumus

Pirms pērciet apdrošināšanas polisi, izlasiet tās nosacījumus, lai jūs zinātu, vai izvēlētais piedāvājums ir jums piemērots. Šajā gadījumā runa ir par KASKO apdrošināšanas polisēm, kas piedāvā dažādus segumus. Segums ir risku kopums, un, iestājoties kādam no šiem riskiem, apdrošināšanas kompānija sedz zaudējumus, kas saistīti ar šī riska realizēšanos. Ikvienam apdrošināšanas ņēmējam ir tiesības izvēlēties sev un savai situācijai piemērotāko segumu. Jo plašāks segums, jo augstāka apdrošināšanas polises cena, tādēļ rūpīgi izvērtējiet, vai visi no piedāvātajiem riskiem ir jums nepieciešami.

Neizraisiet ceļu satiksmes negadījumus

Kā jau sākumā pieminēts, jebkurš ceļu satiksmes negadījums, ko esat izraisījuši jūs, paaugstina jūsu apdrošināšanas polises cenu. Katrs mūsu izraisītais ceļu satiksmes negadījums pazemina tā saucamo bonus-malus klasi, un jo zemāka ir bonus-malus klase, jo dārgāka ir apdrošināšanas polise. Savukārt, ja gada laikā neizraisām nevienu avāriju, mūsu bonus-malus klase paaugstinās par vienu pozīciju, un apdrošināšanas izmaksas paliek nemainīgas. Pēc būtības, paaugstinoties bonus-malus klasei, polises cenai vajadzētu pazemināties, tomēr, ņemot vērā to, ka kopumā apdrošināšanas tirgū cenas arvien paaugstinās, vairākumā gadījumu tās paliek nemainīgas.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.