1.1 C
Rīga
otrdien, 19 marts, 2024

Noskaidroti tēvu 10 mīļākie ēdieni

 

Gaidot Tēva dienu un tai veltīto Tēva dienas festivālu, Rimi Latvia veica sociālo tīklu aptauju, lai noskaidrotu, kādi ir Latvijas vīriešu – vīru, tēvu un vectēvu – iecienītākie ēdieni. Lai iepriecinātu kā tēvus, tā viņu ģimenes, pašus populārākos ēdienus dažādās to variācijās festivālā kopā ar Rimi gardēžiem varēs pagatavot ikviens svētku svinētājs. Tēva dienas festivāls notiks 10. septembrī Rīgā, Vērmanes dārzā.

Tēvu mīļāko ēdienu tops:

  1. Putras

Spēcīgiem vīriem – spēcīgi ēdieni, tādēļ nav pārsteigums, ka tēvi ir lieli putru ēdāji. Putra ir izcils, universāls ēdiens – to var ēst jebkurā diennakts stundā un variācijās. Aptauja liecina, ka tēvu vidū iecienītākās ir tieši latviskās putras: kartupeļu biezputra jeb ķinka, skābputra, zirņu putra, kā arī grūbu biezputra jeb bukstiņš.

  1. Šašliks vai siļķīte ar vārītiem kartupeļiem un biezpienu 

Vīru, tēvu un vectēvu mīļāko ēdienu vidū pārliecinoši atrodas divi visai sezonāli ēdieni, kurus tie tomēr pamanās ēst visu cauru gadu – uz grila cepts šašliks un siļķe ar jaunajiem kartupeļiem, biezpienu un dillēm. Viņus var saprast.

  1. Kūkas

Uzskats, ka sievietes ir lielākas kūku cienītājas par vīriešiem, ir mīts. Ja sievietes priekšroku dod izsmalcinātiem našķiem, tēvu mīļākie saldumi ir vienkārši, tātad lieliski: medus kūkas, biezpiena tortes un “jebkas ar šokolādi”.

  1. Kotletes vai kāpostu tīteņi

Pār tēvu gastranomiskajām izvēlēm lielākā vara ir bijusi un ir viņu dzīves pirmajām sievietēm – māmiņām un vecmāmiņām, kuras tik labi gatavojušas kotletes un kāpostu tīteņus, ka tās vēl aizvien dominē vīriešu sapņu ēdienkartē.

  1. Salāti

Salāti nav tikai modes lieta, “no kuras nevar paēst”, tas ir svaigs, vitamīniem un garšām bagāts ēdiens, kas lieliski iederas ikvienā ēdienkartē. Prieks, ka tēvi tos novērtē!

  1. Karbonādes

Šī pozīcija komentārus neprasa. Nav būtiski – miltos un olā izmērcēta vistas vai cūkgaļas fileja vai asiņains liellopu gaļas steiks – tēvi karbonādi novērtēs vienmēr.

  1. Pankūkas

Pankūkas ir kā brīvdienas – patīk visiem, taču katram pa savam. Tēvu iecienītākās ir kartupeļu pankūkas jeb buļbu blīni, pašceptās pankūkas ar lauku biezpienu, pankūkas ar gaļu, kā arī saldā versija – plānās pankūkas ar ievārījumu. Īpaši ekstravaganti tēvi iecienījuši arī plaušu pankūkas ar sīpoliem.

  1. Zivju ēdieni

Ņemot vērā mūsu ģeogrāfiskās priekšrocības, ir tikai loģiski, ka vīrieši dievina zivis – kā zvejot, tā gatavot. To pasniegšanas veidi variē no laša tartara līdz karsti kūpinātām butēm – katram pēc gaumes un situācijas.

  1. Zupas

Katrs kārtīgs vīrietis prot pagatavot vismaz vienu zupu – turklāt izcili. Bez frikadeļu zupas, soļankas, gulašzupas un skābu kāpostu zupas tēvu ēdienkarte ir neiedomājama.

  1. Kartupeļi

Viss ģeniālais ir vienkāršs – to zina arī tēvi. Viņu mīļākais ēdiens nav ne tīģergarneles baltvīna mērcē, ne foie gras – tie ir kartupeļi! Cepti, vārīti, biezenī, sacepumā, kroketēs – kartupeļu ēdieni ir nepārspējami tēvu ēdienu topa līderi.

Jaunāko informāciju par Tēva dienas svētkiem un papildinātajām aktivitātēm meklē www.tevadiena.lv.

Par Tēva dienas festivālu:

Tēva diena kā oficiāli svinami svētki Latvijā ieviesti 2009. gadā – to atzīmē septembra otrajā svētdienā –, un kopš tā laika Latvijas vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv” veic dažnedažādas aktivitātes Tēva dienas popularizēšanai ar mērķi sekmēt tēva un bērna brīvā laika pavadīšanu kopā, kā arī sabiedrībā aktualizēt tematu par tēva nozīmi bērna dzīvē. Tēva dienai veltītā gājiena un festivāla lieldraugs ir veikalu tīkls “RIMI”. Vairāk par dažādajām Tēva dienai un tētiem veltītajām aktivitātēm var uzzināt www.tevadiena.lv.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.