6.7 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Lasītāja lūdz tavu padomu : netieku galā ar pusaudzi, ko iesākt?

 

dusma

Dieviete.lv lasītāja raksta:

Sveiki! Lūdzu padomu.

Man ir pusaugu meita (15 gadi). Esam šķirta ģimene. Šķiršanās notika pirms 2 gadiem. Visu to laiku žēloju meitu, mēģināju izdabāt, atlīdzināt tēva zaudējumu, bet tur laikam ir mana kļūda. Tagad viņa ir nesavācama. Neklausa, kāpj uz galvas tā, ka maz neliekas, sūta pa labi un pa kreisi, to vien dara, kā sēž un baksta telefonu. Nekādus darbus palūgt izdarīt nevar, uzreiz ir kašķis, bet, ja nav kašķa, tad ir “Jā, vēlāk” un beigu beigās pēc 3 dienām darbu man pašai jādara. Neklausa nemaz. Izrunājas tā, ka maz neliekas. Un pie tam lamājas tā, ka ausis vīst. Spēka un gribēšanas dusmoties vairs nav. Jau apnicis. Draudi par nebraukšanu uz pilsētu vai netikšanu uz pasākumu arī vairs nestrādā. Ar visu to, ka nepalaižu.

Kā lai es viņu savācu? Un kā izaudzināt no lamāšanās?

 

Aicinām lasītājas rakstīt komentāros savu pieredzi, ieteikumus, kā rīkoties šajā situācijā.

Ja arī tev ir kāds jautājums, uz kuru pati nevari rast atbildi, raksti mums uz redakcija@dieviete.lv , palīdzēsim, kā varēsim.

 

5 KOMENTĀRI

  1. Kā tīnis varu teikt ka tas ir tas posms ka ilgs vel ap 1 gadu man ļoti palīdzēja izaugt darbs tur es apguvu ja vēlies kauko kautkas ir jādara tagat strādāju visu vasaru ap 450 stundām dažām brīvdienām ientresējat meitu pasakat lai iztīra māju atalgojumā iedodiet naudiņu nevaig visu uzreiz piespiest bet pamazām

  2. Telefona atņemšana gluži nelīdzēs , bet lai nopelna gan par internetu telefonā ir jāmaksā un arī lai zvanītu un rakstītu ir vajadzīgs kredīts. Lai pati nopelna naudu lai apmaksātu telefona rēķinu. Ja nē lai sēž bez telefona. Darbs ātri izmāca. Piekrītu Kevinam.

  3. Zelot nevajag, tapec ka lauliba un pilnaa gimene izjukusi. Tevs jau nav nomiris, cik es saprotu, bet laiku gan kopaa ar meitu pavadit vajag pec iespejas vairak un arii darbus, seviskji jau majas darbus, vajag darit kopaa. Pat ja meita dara tikai mazuminju, bet pashai japadara tas vairums. Gan jau ir iespajams atrast arii kadas kopigas intereses. Bez tam pusaudzi loti necies netaisnibu un sis vecums ir tas, kad viniem skiet, ka visa pasaule nostajusies cinjaa pret viniem, seviski jau pieaugusie, un tad vel tetis ar mammu,kuri izskirusies. Nu tad arii vinji cinas kaa prot un ar tiem ierociem, kas ir pieejami. Telefons un lamasanas ir vieni no tiem.
    Aizliegumi tikai vairo naidu, jaatrod pieeja,kas vairo milestibu. Un to var atrast tikai zinot vienai otru.

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.