6.8 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Kā pašvērtējums ietekmē orgasmu?

 

ver

Vairums sieviešu ir nobažījušās par savu ārieni. Īpaši par to, kādas viņas izskatās gultā, un jo sevišķi, ja ir jauns partneris. Tikai nedaudzas laimīgās spēj gūt orgasmu attiecību sākumā, jo vajadzīgs laiks, lai pielāgotos.

Mums ir svarīgi zināt, ka mīlējoties izskatāmies labi, jo labs sekss ir kā mākslas darbs, kurā esam reizē aktrises un režisores. Taču mēs sevi kritizējam, pārdzīvojot par katru sīkumu, arvien dziļāk iegrimstot prātuļojumos un, galu galā, iznākot no spēles kā zaudētājas. Šeit ir īsti vietā pamācīties no vīriešiem – viņi it kā aizmirst par visu apkārtējo, pilnībā nododoties seksam un neaizdomājoties par riepeli uz vēdera.

Par to runā pētījums, kas publicēts “Starptautiskajā seksuālās veselības žurnālā”. Zinātnieki atzīmējuši, ka sievietes daudz biežāk nekā vīrieši savu ķermeni vērtē kritiski. Cits pētījums “Seksuālās un pāru terapijas žurnālā” rāda, ka sievietes, kuras mīlējoties domā par kaut ko citu, ir mazāk apmierinātas seksā un retāk gūst orgasmu.

Ir viegli dot padomu “iemīliet sevi”, “atraisieties”, bet kā to īstenot? Pats vienkāršākais veids ir sev iegalvot: “Es esmu pati apburošākā un pievilcīgākā.” Tas ir vienkāršākais psihologu rekomendētais autotreniņš. Viņi iesaka biežāk tīksmināties par savu kailo ķermeni spoguļa priekšā, sakot sev, cik esam skaistas .

Vajadzētu veidot ieradumu savu ķermeni mīlēt un novērtēt. Tad arī pozitīvas sekas nebūs ilgi jāgaida. Ja vēl tam pievienosit sporta nodarbes kopā ar partneri – pavisam lieliski! Fiziskie vingrinājumi izstrādā feromonus, bet kopīgi gūtais apmierinājums veido ciešāku saikni un abiem paaugstina libido un interesi vienam par otru.

Tas nebūt nav mīts, ka sievietes gūst seksuālās virsotnes nobriedušākā vecumā nekā vīrieši. Tomēr tam ir maz saistības ar bioloģiju, bet vairāk gan tomēr ar psiholoģiju. Daudzām sievietēm vajadzīgi gadi, lai noskaidrotu, kas viņai seksā patīk, un lai viņa spētu pilnībā uzticēties partnerim, pārstājot izjust kompleksus un spējot atklāt savas vēlmes.

Tādēļ nav vērts krist panikā un apraudāt to, ka nav orgasma, – iespējams, jūsu laiks vēl nav pienācis. Un pagaidām ir vērts ieklausīties seksopatologa Jana Kernera vārdos: “Sievietēm un vīriešiem patīk redzēt uzbudinātu partneri un zināt, ka viņi ir baudas avots.” Viņš sniedz vienkāršu padomu – nekautrējieties un ļaujiet “pielūgt” jūsu ķermeni – līdz pat tā smaržai, garšai, kustībām. Iespējams, tas noņems sasprindzinājumu un ļaus jums atgriezties no jūsu “aizsēdēšanās prātā” uz ķermeni. Kļūstiet egoistiski gultā – tas patiks jums abiem!

 

AVOTS

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.