received_1229995653718843

Kad gribas picu, bet nav, kur pasūtīt, atliek cept pašai. Tā es, Dieviete.lv redaktore Lapsa, tiku pie šiem kārumiem – gribējās picu, bet negribējās ilgi ņemties ar rauga mīklu. Atradu alternatīvu, kā rezultātā sanāca ļoti vienkāršas, ātras un garšīgas mini-picas.

Tev vajadzēs:

  • baltmaizi
  • tomātu mērci
  • salami/šķiņķi
  • marinētus gurķus
  • sieru
  • olīvas
  • konservētus ananāsus
  • sīpolus
  • visu, ko sirds kāro

Pagatavošana:

  • Uz plāts uzliec cepamo papīru, lai pēcāk nav jāberž piecepies siers. Cepamais papīrs ir viens no pasaules labākajiem izgudrojumiem.
  • Ņem pa baltmaizes šķēlei, izrullē, cik plānu vari, liec uz plāts.
  • Uz šķēlēm izsmērē tomātu mērci. Cik daudz? Pēc savas gaumes.
  • Liec salami/šķiņķa kārtu, tai pa virsu šķēlītēs vai ripiņās sagrieztus marinētos gurķus, pārklāj ar sieru. Nezinu, kā tev, bet man ļoti garšo pica ar iespējami daudz siera.
  • Sieram virsū liec plānās ripiņās sagrieztus sīpolus, ripiņās sagrieztas (vai veselas – gaumes jautājums) olīvas, gabaliņos sagrieztus konservētus ananāsus. To visu vari kombinēt vai likt pa vienam, kā tikai sirds kāro.
  • Liec cepeškrāsnī. Gatavs ir tad, kad siers ir izkusis un ar burbulīšiem, bet joprojām dzeltens un mīksts, nav sacepies. Raugies, lai nepiedeg maizes šķēļu apakšiņas (tas ir diezgan grūti panākams, tomēr ir).

Protams, vari nelikt gaļas izstrādājumus, bet taisīt veģetārās picas, vari gatavot picas ar jūras veltēm, te ir iespējams izpausties pēc sirds patikas.

Un, lūk, tavas mazās piciņas Lapsas gaumē bez milzīgas ķēpāšanās ar rauga mīklu ir gatavas!

 

Labu apetīti!

 

Dieviete.lv redaktore Lapsa

 
Ko Tu par to saki?

Komentē

Dieviete.lv,  noteikumi, ētikas kodekss, [email protected] 2018

+371 66 66 00 22  Valguma iela 31a, Rīga.

or

Log in with your credentials

Forgot your details?