2 C
Rīga
svētdien, novembris 29, 2020

Bezglutēna burkānkūka ar putoto kokosa krēmu

 

burkankuka
Publicitātes foto

Paredzēts: 8 personām
Gatavošanas laiks: 2 h

Sastāvdaļas – 3 olas, kļavu sīrups – 200 g + 2 ēd. k. kokosa krēmam, 200 – 250 g miltu maisījuma bez glutēna (var izmantot tikai rīsu vai mandeļu miltus), 1 tējk. cepamā pulvera vai sodas, 200 g smalki sarīvētu burkānu, ½ tējk. muskatrieksta, 130 ml augu eļļas vai kokosa eļļas, 400 g svaigu melleņu.

Pagatavošana.

Vēl pirms ķeries pie gatavošanas, ieliec kokosa piena bundžu ledusskapī. Tas ir ļoti svarīgi, jo kokosa piens slāņojas. Kokosa ūdens paliek bundžas apakšā, bet krējums – sacietē pa virsu.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
Saputo olas, pievieno kļavu sīrupu, eļļu un rīvētus burkānus.
Iecilā bezglutēna miltus ar cepamo pulveri un muskatriekstu.
Lej formā un cep 30 – 40 minūtes, tad atdzesē.
Izņem no ledusskapja kokosa pienu, atgriež kokosa bundžas apakšu, nolej kokosu ūdeni, to var izmantot kokteiļu gatavošanā.
Kokosa krējumam pievieno 2 ēdamkarotes kļavu sīrupa un puto kā ierasto saldo krējumu.
Putoto krēmu liek kūkai pa virsu un dekorē ar mellenēm.

Recepti iesaka “Rimi gardēžu” komandas šefpavārs Normunds Baranovskis

 

praktiski

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your name here
Please enter your comment!