6.8 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Pildītas kartupeļu laiviņas ar sēnēm

 

Foto - Aija Geida

Kartupelis ir rudens karalis. Bet, kad cepti, vārīti un tvaicēti jau apnikuši, ēdienreizes dažādošanai var pagatavot pildītus – izgrebt viduci, pildīt un cepeškrāsnī iekšā! Sātīgas pusdienas vai vakariņas garantētas.

Sastāvdaļas – 4 lieli kartupeļi, 3 + 2 ēdamkarotes sviesta, 2 ķiploka daiviņas, 3 ēdamkarotes olīveļļas, 2 sarkanie sīpoli, 200 g baraviku vai šampinjonu, ēdamkarote citrona sulas, 2 ēdamkarotes piena, ola, tējkarote sāls, ½ tējkarotes maltu melno piparu.

Pagatavošana.

Kartupeļus nomazgā un ar visu mizu izcep cepeškrāsnī vai novāra ūdenī, līdz tie mīksti. Atdzisušus pārgriež gareniski uz pusēm un izgrebj viduci. Trīs ēdamkarotes mīksta sviesta samaisa ar smalki sakapātiem ķiplokiem un masu ieziež kartupeļu pusītēs.

Sēnes sagriež šķēlītēs, sīpolu sakapā un apcep olīveļļā, uzkaisot sāli un maltus melnos piparus. Kad sēnes mīkstas, pievieno citrona sulu.

Izgrebto kartupeļu masu samaisa ar divām ēdamkarotēm sviesta, pienu un olu. Laiviņās vispirms kārto apceptās sēnes, tad liek kartupeļu masu. To ērti var izdarīt ar dakšiņu vai dekorēšanai paredzēto uzgali un maisiņu. Cep +180 °C aptuveni 15–20 minūtes, līdz kartupeļu masa kļūst zeltaini brūna.

 

praktiski

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.