2.2 C
Rīga
otrdien, 23 aprīlis, 2024

Ābolu etiķa 6 brīnumainās īpašības, kuras atvieglos jūsu sadzīvi

 

4. Palīdz cīņā ar pelējumu

Pelējuma skartās virsmas samitriniet ar nefiltrētu ābolu etiķi un ļaujiet tam nožūt. Atšķirībā no tādiem ķīmiskiem līdzekļiem kā hlors, ābolu etiķis ir absolūti netoksisks un vairāk nekā par 80% efektīvāks cīņā pret pelējumu un sēnīti. Maizes kastes vai trauku režģi, kur pastāvīgi sakrājas mitrums, arī var apstrādāt ar ābolu etiķi. Ja jūs tīrāt kaut ko lielu, piemēram, dušas aizkarus, vienkārši pievienojiet veļas mašīnā pusglāzi sodas un glāzi ābolu etiķa skalošanas režīmā.

5. Izgludina veļu

Lai saburzīto apģērbu iztaisnotu bez gludekļa palīdzības, izmantojiet šādu līdzekli: pudelē ar smidzinātāju samaisiet ābolu etiķi un ūdeni attiecībā 1:3 un izsmidziniet to tieši uz saburzītajām apģērba vietām. Un pēc tam apģērbu izkariet, lai tas izžūst.

6. Atbrīvo no traipiem uz mēbelēm

Ābolu etiķis palīdz likvidēt ēdiena traipus no mēbelēm, paklājiem un audumiem! Izmantojiet nefiltrētu etiķi un, ja nepieciešams, pievienojiet vēl dažas ēdamkarotes sāls. Ar šo šķīdumu kārtīgi samitriniet traipu, ļaujiet tam izžūt un pēc tam iztīriet to ar putekļusūcēju.

 

praktiski

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.