9.6 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

Reāls plāns, kā mēneša laikā mainīt dzīvi uz labo pusi

 

Otrā nedēļa : telpas, lietu un attiecību tīrīšana

Telpas tīrīšana. Met prom visu lieko! Uzlikšana skapja augšējā plauktā neskaitās. Atjauno kārtību visos stūros, uz visiem galdiem, visos skapjos, visās vietās. Padomā par to, ka katra lieta mājās ne tikai aizņem kādu vietu, bet arī kādu daļu enerģijas. Katra, pat vismazākā! Tas ir tā vērts?
Kādu laiku es biju tā aizrāvusies ar šo metodi, ka aiznesu uz atkritumu konteineru gandrīz visas savas mantas. Atstājiet tikai patiešām noderīgas un nepieciešamas lietas – lietas, kas iepriecina, kas iedvesmo, kas jums patīk. Ja tu joprojām saglabā lāci, ko mīļotais uzdāvināja 1998. gada 14. februārī, bet jūs sen jau esat šķīrušies, tādām “pozitīvām” atmiņām nav vietas tev blakus. Atbrīvojies no tām bez domāšanas! Redzēsi – būs vieglāk elpot. It īpaši, ja noslaucīsi visus putekļus un izmazgāsi grīdu.

Lietu un saistību tīrīšana. Atceries, cik gadus tu plāno pamācīties angļu valodu. Cik daudz dotu solījumu apciemot tanti tālākā pilsētā? Un cik daudz punktu no Jaungada plānu saraksta tiek pārcelti uz nākamo gadu? Atceries visus šos sev un citiem dotos solījumus. Un izlem, ko ar tiem darīt. Iespējas patiesībā, ir divas: (1) izdarīt, (2) uz visiem laikiem no tiem atteikties, un izdzēst no sava saraksta. Bet, ja nevari izdzēst plānoto tantes apciemojumu, izdari to rīt. Dari, nevis velc aiz sevis atbildības nastu un dusmas uz sevi par nepaveikto.

Attiecību tīrīšana. Pabeidz visas attiecības, kas velk tevi atpakaļ, uzdzen depresiju. Atsakies no komunicēšanas ar tiem, kuri vienmēr kritizē un vienmēr ir neapmierināti ar visu. Ar tiem, ar kuriem nav palicis nekā kopīga. Ar tiem, no kuriem nevar neko mācīties. Iemācies aiziet, iemācies pateikt nē. Ļauj sev būt nepateicīgai, slikti audzinātai, trakai, maitai – ja tāda ir brīvības cena. Izņēmums – vecāki. Ar viņiem, manuprāt, nepieciešams nogludināt attiecības. Lai cik grūti tas nebūtu.

Lasīt tālāk

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.