0.3 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Reāls plāns, kā mēneša laikā mainīt dzīvi uz labo pusi

 

Trešā nedēļa : plāni, mērķi un sapņi

Pierakstīt un izpildīt plānus. Mums taču ir palicis uzdevumu saraksts no iepriekšējās nedēļas. Kā tev tas patīk? Izraisa prieku, entuziasmu un vēlmi nekavējoties atrotīt piedurknes un ķerties pie izpildes? Ja nē, iespējams, no tā vari izdzēst dažus punktus. Vai – izpildīt tos un pēc tam izdzēst. Abos gadījumos tevi gaida spēka pieplūdums un lielāka vēlme dzīvot.
Un vēl – pievieno kaut ko, kas liek sirdij notrīsēt gaidās. Atceries, kas tev reiz patika. Neaizmirsti plānot ne tikai darbu un naudu, bet arī brīvo laiku ar draugiem un tuviniekiem, laiku sev (šo punktu parasti visi piemirst). Ir nepieciešams uzrakstīt tādu plānu, ko ļoti vēlies īstenot, no kā ceļgali dreb un rokas niez.

Neticamā saraksts. Viens no maniem mīļākajiem vingrinājumiem. Es līdz šim to izmantoju un katru reizi kļūstu drosmīgāka (lai gan šķiet, kur nu vēl vairāk). Būtība: uzraksti sarakstu ar sapņiem, kas nekad nepiepildīsies. Nu, tādiem pārdrošiem un tik pārmērīgiem, ka grūti noticēt, ka tie varētu piepildīties. Pie tādiem var pieskaitīt valdīšanu pār pasauli un vēlmi uzkāpt Everestā (bet tev jau ir 89 gadi). Iedomājies, ka visas pasaules iespējas ir pie tavām kājām, atliek tikai uzsist knipi. Ir laiks, nauda, jebkuri vēlamie sakari, ir nepieciešamie talanti. Ko tu vēlētos?
Starp citu, mans pirmais neizpildāmais saraksts – uzrakstīts 2014. gada februārī, uz šo brīdi ir piepildījies pilnībā. Un man vēl tagad nāk smiekli par to, kādas pieticīgas vēlmes man tobrīd likās “neticamas”.

Plānot katru dienu. Katru vakaru uzraksti plānu nākamajai dienai. Īss, aptuvens, vienalga kāds, bet plānam jābūt. Un vakarā – tas ir svarīgi. Pat tad, ja nākamajā dienā neatcerēsies par šo plānu, produktivitāte ievērojami palielināsies. Pārbaudīts! Un vēl viena lieta: neaizmirsti ieskatīties lielajā plānā un pajautā sev, vai virzies tā izpildes virzienā. Vai vispār kur virzies? Un kāpēc?

Lasīt tālāk

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.