15.3 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Uzņēmums “Premium Chocolate” iegūst UTZ sertifikātu par atbildīgu šokolādes iepirkšanu

 


instagram.com/nelleulla
instagram.com/nelleulla

Sertifikācijas uzņēmums BM Trada Latvija pēc sekmīga sertifikācijas audita izsniedza uzņēmumam “Premium Chocolate” UTZ CERTIFIED sertifikātu, kas apliecina, ka uzņēmums iepērk atbildīgi audzētas kakao pupiņas izstrādājumus – šokolādi!  

 

Premium Chocolate ir pirmais uzņēmums Latvijā, kas saņem sertifikātu par atbildīgas šokolādes iepirkšanu Latvijā UTZ ietvaros.

 

UTZ ir programma, kuras ietvaros kakao audzētāju plantāciju īpašnieki nodrošina tādu zemkopības praksi, kas mazina ietekmi uz vidi, piekopj atbildīgu un inovatīvu saimniekošanas praksi audzējot kakao pupiņas, rūpējas par plantāciju darbinieku labklājību – saimnieko ilgtspējīgi. “Premium Chocolate”, iegūstot šo sertifikātu pierāda, ka kakao pupiņu un no tās ražotās šokolādes iegāde ir izsekojama – sākot ar plantāciju, kurā ir audzētas kakao pupiņas līdz patērētājam, kas to iegādājas tirdzniecības vietās. Atšķirībā no FairTrade un Rainforest Alliance zīmoliem, UTZ simbols uz iepakojuma patērētājus informē, ka šajā produktā ir tikai UTZ sertificēta šokolāde un nav citu piejaukumu. 

 

Laura Sebre “Premium Chocolate”, valdes priekšsēdētājs norāda, ka sertifikāta iegūšana ir lai veicinātu šī gada eksporta pārdošanas apjomu pieaugumu. Ir prieks par to, ka pasaulē arvien vairāk domā par atbildību pret dabu, vidi un kakao iegūšanas metodēm. Lepojamies, ka esam pirmie Latvijā, kas ieguvuši šo sertifikātu. foto_nelleulla_chocolate_utz_sertifikats

 

2014.gadā UTZ programmai pievienojās vairāk kā 575,000 lauksaimnieki, 335,000 plantāciju darbinieki un 908 zemnieku grupas un 1012 plantāciju īpašnieki. Pēc pievienošanās programmai 96,7% dalībnieku norādīja, ka plantācijās ir uzlabojušies darba vides un drošības apstākļi, 43% ir uzlabojusies audzēto produktu kvalitāte, bet 86,4% norāda, ka ir gatavi turpināt dalību UTZ programmā.

 

Agnese Alksne, BM Trada Latvija pārstāve norāda, ka ar vien vairāk uzņēmumi apzinās savu ietekmi uz globāliem procesiem, kas saistīti gan ar vides un klimata pārmaiņām, gan sociāli ekonomiskajiem riskiem, piemēram, nabadzību pasaulē. Jo lielāks uzņēmums, jo to ietekme uz šiem procesiem ir daudz lielāka. Lai to mazinātu, uzņēmumi izmanto sev pieejamos instrumentus, piemēram, iepirkumus. Veicot atbildīgus, caurspīdīgus iepirkumus un izvērtējot to ietekmi uz jau minētajiem globālajiem procesiem, tiek panākts pozitīvs ekonomisks efekts reģionos, kurus skar negatīvās pārmaiņas no pieaugošā patēriņa. Būtiski ir turpināt izglītot arī patērētājus par atbildīgiem produktiem veikalu plauktos.  

 

 

BM Trada Latvija

Uzņēmums BM Trada Latvija ir Exova BM Trada Grupas uzņēmums, kas darbojas Latvijā kopš 2006.gada un atbild par Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Vācijas un Baltkrievijas valstu pārstāvniecībām sertifikācijas, testēšanas, inspicēšanas un apmācību jomā. BM Trada Latvija nodrošina vadības sistēmu sertifikāciju, piegādes ķēžu sertifikāciju un produktu sertifikāciju. 

Mājas lapa: www.bmtrada.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.