Foto: Anda Krauze

Foto: Anda Krauze

Sastāvdaļas (4 personām) bifštekam – 540 g liellopa gaļas, 320 g kūpināta speķa, 16 g pētersīļu, sinepes, pipari, sāls.

Kartupeļiem – 400 g kartupeļu, 40 g sviesta, 25 g lakšu, timiāns, sāls.

Svaigu gurķu mērcei – 80 ml bezpiedevu jogurta “Bio lakto”, 20 ml skābā krējuma, 120 g svaiga gurķa, pipari, sāls, piparmētras.

Rotāšanai – 15 g cietā siera “Grande Duro”, 80 g zemeņu, 20 ml rapšu eļļas, 10 ml balzamiko etiķa, 10 g brūnā cukura, malti melnie pipari, sāls.

 

Pagatavošana.

Liellopa gaļu divas reizes samaļ. Speķi sagriež kubiciņos. Maltajai gaļai pievieno speķi, sāli, svaigi maltus piparus, sinepes un smalki sagrieztus pētersīļus. Masu labi samīca, ja nepieciešams, pievieno nedaudz ūdens. Veido apaļus, nedaudz saplacinātus bifštekus. Cep uz grila 5–8 minūtes, vairākas reizes apgrozot.

Kartupeļus nomazgā un ar visu mizu vāra gandrīz gatavus. Nosusina, iegriež un iegriezuma vietā ievieto sviesta gabaliņu un garšvielas, ietin lakša lapā, nostiprina ar irbuli, ietin folijā un cep uz grila kopā ar gaļu.

Lai pagatavotu mērci, bezpiedevu jogurtam pievieno skābo krējumu, smalki sarīvētu gurķi, sakapātas piparmētras un garšvielas. Visu labi samaisa. Zemenes uz mirkli ieliek marinādē, kas pagatavota no rapšu eļļas, balzamiko etiķa, brūnā cukura, sāls un maltiem melnajiem pipariem. Ogas pārgriež, liek uz šķīvja, pārkaisa ar smalki sarīvētu cieto sieru.

 

praktiski

 
Ko Tu par to saki?

Komentē

Dieviete.lv,  noteikumi, ētikas kodekss, [email protected] 2018

+371 66 66 00 22  Valguma iela 31a, Rīga.

or

Log in with your credentials

Forgot your details?