2.3 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

Grilēts bifšteks ar kartupeļiem mundierī

 
Foto: Anda Krauze
Foto: Anda Krauze

Sastāvdaļas (4 personām) bifštekam – 540 g liellopa gaļas, 320 g kūpināta speķa, 16 g pētersīļu, sinepes, pipari, sāls.

Kartupeļiem – 400 g kartupeļu, 40 g sviesta, 25 g lakšu, timiāns, sāls.

Svaigu gurķu mērcei – 80 ml bezpiedevu jogurta “Bio lakto”, 20 ml skābā krējuma, 120 g svaiga gurķa, pipari, sāls, piparmētras.

Rotāšanai – 15 g cietā siera “Grande Duro”, 80 g zemeņu, 20 ml rapšu eļļas, 10 ml balzamiko etiķa, 10 g brūnā cukura, malti melnie pipari, sāls.

 

Pagatavošana.

Liellopa gaļu divas reizes samaļ. Speķi sagriež kubiciņos. Maltajai gaļai pievieno speķi, sāli, svaigi maltus piparus, sinepes un smalki sagrieztus pētersīļus. Masu labi samīca, ja nepieciešams, pievieno nedaudz ūdens. Veido apaļus, nedaudz saplacinātus bifštekus. Cep uz grila 5–8 minūtes, vairākas reizes apgrozot.

Kartupeļus nomazgā un ar visu mizu vāra gandrīz gatavus. Nosusina, iegriež un iegriezuma vietā ievieto sviesta gabaliņu un garšvielas, ietin lakša lapā, nostiprina ar irbuli, ietin folijā un cep uz grila kopā ar gaļu.

Lai pagatavotu mērci, bezpiedevu jogurtam pievieno skābo krējumu, smalki sarīvētu gurķi, sakapātas piparmētras un garšvielas. Visu labi samaisa. Zemenes uz mirkli ieliek marinādē, kas pagatavota no rapšu eļļas, balzamiko etiķa, brūnā cukura, sāls un maltiem melnajiem pipariem. Ogas pārgriež, liek uz šķīvja, pārkaisa ar smalki sarīvētu cieto sieru.

 

praktiski

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.