8.8 C
Rīga
otrdien, 16 aprīlis, 2024

Pasaules gals tomēr pienākšot 2017. gadā. Kas liek tā domāt?

 

matrjona

2012. gadā visi rosīgi gatavojās kārtējam pasaules galam. Bet nekas traks nenotika, tāpēc spēkā pieņemas jauns pravietojums: 2017. gadā pasaulei tomēr pienāks gals. Šo datumu minējusi pareizticīgo svētā māmuļa Matrjona.

Matrjona Dmitrijevna Ņikonova dzimusi 1881. gadā Tulas guberņā, Sebino ciemā. Dienu pirms viņas nākšanas pasaulē viņas māte redzējusi nejauku sapni. Tajā vēl nedzimusī meitiņa parādījusies balta putna veidolā ar cilvēka seju un aizvērtām acīm. Pēc stundas viņai piedzimusi akla meitenīte.

Kad mazulīte kristīta, atgadījies vēl viens neparasts notikums. Var pat teikt, brīnums. Kad pops, turot mazo Matrjonu rokās, iegremdēja viņu kristāmtraukā, virs meitenītes parādījies sarkans gaismas stabs, kas turklāt jauki smaržojis. Klātesošie bijuši satriekti. Svētā tēva praksē kas tāds noticis pirmo reizi, un viņš pieņēmis, ka Matronai lemts kļūt par svēto.

Pēc septiņiem gadiem mazā meitene pārsteidza māti ar skaļu paziņojumu, ka drīzumā Matrjonai būs kāzas. Māte tikai pasmējusies un nav uztvērusi šos vārdus nopietni. Bet nākamajā dienā sapratusi, ka vieglprātīgā attieksme bijusi nevietā. Viņu sētā viens pēc otra sabrauca cilvēkiem pilni pajūgi. Un visus interesēja viens jautājums: “Kur dzīvo neredzīgā jaunava, kas ar vienu pieskārienu spēj izdziedēt visas slimības?”

Mazā Matrjona izskrējusi no mājas, saucot: “Viņi pie manis, pie manis.” Tās pašas dienas vakarā viņa paskatījusies uz māti un sacījusi: “Es taču teicu, ka drīz būs kāzas.” Un māte saprata šo vārdu jēgu: “kāzas ar slimiem cilvēkiem.” No tās dienas pie Matrjonas pastāvīgi ieradās slimnieki, kurus mazā meitene ārstēja ar lūgšanām un pieskārieniem.

1925. gadā Matrjonai nācās atstāt tēva mājas. Viņa devās uz Maskavu, jo jaunākie brāļi bija komunisti un neatzina māsas spējas. Tur viņa pavadīja atlikušo mūža daļu, turpinot ārstēt cilvēkus. 1997. gadā viņu pārapbedīja Pokrovas klostera teritorijā. Bet 1998. gadā Matrjonu iecēla svēto kārtā.

Svētās Matrjonas pravietojumi par pasaules galu

Pirms pašas nāves Matrjona pareģoja pasaules galu 2017. gadā. Viņa sacījusi: “Bez kariem nomirs viss uz Zemes. Un notiks tas tālajā 2017. gadā.” Daudzi uztver šos vārdus kā pravietojumu.

Runājot par pasaules galu 2017. gadā, Matrjona teica: “Slikti laiki nāk. Neaizmirstiet lūgties. Lūdzieties pēc iespējas biežāk. Pasaules gals jau pavisam tuvu. Nenododieties pasaulīgām lietām. Tās novērš no lūgšanām. Vērsieties pie Dieva, viņš glābs jūsu dvēseles.”

Pirms pašas nāves viņa vēl turpināja: “Jūs gaida smagi laiki, pilni sēru. Jūs nezināt, kādas bēdas jūs sagaida. Lūdzieties. Lūdzieties. Lūdzieties.”

Matrjona runāja par pasaules galu 2017. gada februārī: “Būs ārkārtīgi daudz upuru. Draud karš bez kara. No tā visi arī mirs. Vakarā zemē gulēs nedzīvi ķermeņi. Bet no rīta visi piecelsies un aizies zem zemes.”

Bet ko gan nozīmē šie briesmīgie vārdi, kas var izraisīt šausmas pat rūdītā skeptiķī? Vai varētu būt, ka pareģe domājusi jaunu Kristus atnākšanu? Tomēr pareizticīgā tradīcija noraida šādu ideju. Jo neviens mirstīgais nevarot zināt precīzu datumu. Un to nezina neviens, pat eņģeļi ne. Uz šo jautājumu var atbildēt tikai Augstākais.

Par ko tad runāja svētā Matrjona? Palīgā nāk zinātnieki astronomi. Pēc viņu rīcībā esošajiem datiem, kas balstīti ilggadīgos novērojumos, 2017. gada 10. februārī pasaules gals var iestāties tāpēc, ka Zemei tuvojas milzīga komēta.
Un ir liela iespēja, ka tā varētu sadurties ar mūsu planētu. Tādā gadījumā postījumu apmērs būtu milzīgs. Vai tiešā svētā Matrjona būtu pareģojusi divi debess ķermeņu sadursmi? Viennozīmīgi atbildēt ir ļoti grūti.
Bet, turpinot pētīt svētās pareģojumus, jāatzīmē, ka tiem bija arī otrā daļa. Tajā teikts: “Visi mirušie pēc tam augšāmcelsies. Un sāksies jauna dzīve. Un būs tā ne tāda, kā iepriekšējā. Bet kļūs daudz labāk. Un mīlēs cilvēki Dievu un mīlēs sevi.”

Galvenais, ko norādīja Matrjona Stoļičnaja: ticība glābs no bojāejas. “Cik žēl man cilvēku, kuri nodzīvos līdz pēdējām dienām. Tas laiks būs skarbs un briesmīgs. Pienāks diena, kad cilvēces priekšā noliks gabalu maizes un krustu un liks izvēlēties. Bet tikai cilvēki, kas tic no visas sirds, atradīs izeju un izvēlēsies savu īpašo un trešo ceļu.” Tiem, kas izvēlēsies krustu, bet paliks bez ēdiena, nevajag krist izmisumā. Māmuļa vēstīja: “Ņemiet zemi, izveidojiet nelielu lodīti un sāciet lūgt Dievu. Apēdiet to un jutīsiet sātu. Dievs neatstās savus bērns.”

Kā redzam, gaidāms sarežģīts laiks. Vai pasaules gals patiesi būs 2017. gadā – grūti atbildēt, un to parādīs tikai laiks. Māmuļa Matrjona sacīja, ka galvenais ir lūgšanas, tad arī dzīve nokārtosies un cilvēki iemīlēs viens otru.

 

lalv

 

3 KOMENTĀRI

  1. Vēl viens viltus pravietis, prasts Vangas pakaļdarinājums.
    Cik muļķīga un bērnišķīga leģenda! Bet krieviem vajag savu!

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.