bietes

Nezinu, vai tev tā ir gadījies, bet man kādreiz regulāri bija tā – dodos uz dzīvokli un jūtu, kā smaržo visa kāpņutelpa. Un smaržo tik garšīgi… Atveru dzīvokļa durvis un tur sagaida vilšanās – ne no mana dzīvokļa nāk šī smarža. Tad, lūk, recepte, par kuru es saņēmu uzslavu ar “Nāku augšā uz dzīvokli, kāpņutelpā garšīgi smaržo, atveru durvis un, izrādās, smaržo pie mums!”

Tev vajadzēs:

  • kartupeļus
  • burkānus
  • sīpolus
  • marinētas bietes
  • žāvētu šķiņķi vai cauraudzīti
  • garšvielas (sāls, pipari, diļļu un baziliku kāti)

Uzreiz jāteic, ka man garšo biezas zupas, tādēļ kartupeļu bija pietiekami daudz, bet ar ūdeni – mazliet pieticīgāk.

Pagatavošana:

  • Nomizo un sagriez gabaliņos sīpolus, sarīvē nomizotus burkānus un abus kopā liec cepties KATLĀ uzkarsētā taukvielā, apcep.
  • Kad burkāni un sīpoli apcepti, pievieno ūdeni rēķinot, ka klāt tiks bērti kartupeļi. Katlā pievieno arī garšaugu kātus un maltos piparus, bet sāli atstāj pašām beigām.
  • Kad ūdens uzvārījies, pievieno tam nomizotus un kubiņos sagrieztus kartupeļus, vāri, līdz tie ir gatavi.
  • Uz pannas apcep sarūpēto gaļu un, kad kartupeļi ir mīksti pievieno katlā gan gaļu, gan marinētās bietes un sāli pēc nepieciešamības.
  • Izmaisi visu, sagaidi, līdz pāris reizes uzburbuļo un zupa ir gatava!

Marinētās bietes vari iegādāties veikalā, taču man tās šķiet pliekanas, tādēļ vāru un marinēju bietes pati – izvārītas bietes nomizoju, sarīvēju uz rupjās dārzeņu rīves, pievienoju etiķi, cukuru, nedaudz ķimeņu un šķipsniņu sāls, kad esmu atradusi to garšu un stiprumu, ko vēlos, kārtīgi samaisītas bietes ar visu suliņu lieku burkās, uzskrūvēju vāciņus un noglabāju ledusskapī. Tiesa, neglabāsies tik ilgi kā ziemai sagatavotas un pasterizētas, bet pāris nedēļas noteikti būs ēdamas.

 

Labu apetīti vēl Dieviete.lv redaktore Lapsa

 
Ko Tu par to saki?

Komentē

Dieviete.lv,  noteikumi, ētikas kodekss, [email protected] 2018

+371 66 66 00 22  Valguma iela 31a, Rīga.

or

Log in with your credentials

Forgot your details?