Sastāvdaļas – 1/2 glāzes sasmalcinātu sīpolu, 100 g plānās šķēlītēs sagriezta cūkas speķa, 3 glāzes ūdens, 200 g kaltētas baltmaizes, 3/4 glāzes rīvēta siera, krējums. sāls.
Pagatavošana.
Sautējamā traukā apcep speķi, līdz iztek tauki. Līdzko šķēlītes kļūst kraukšķīgas, tās izņem no trauka, taukos liek sīpolus un sautē, līdz tie pārvēršas biezenī, pieber sāli, pielej ūdeni un vāra 30 minūtes.
Ņem baltmaizes šķēlītes, četras no tām apkaisa ar sieru un pa vienai liek četros māla podiņos.
Katrai šķēlītei uzlej nedaudz krējuma, uzliek apceptā speķa gabaliņus. Tādā veidā uzliek vēl 3 kārtas, lai podiņš piepildītos līdz pusei.
Pārlej ar sīpolu zupu un 5 minūtes sautē karstā cepeškrāsnī.