siera-zupa

Sastāvdaļas – 1/2 glāzes sasmalcinātu sīpolu, 100 g plānās šķēlītēs sagriezta cūkas speķa, 3 glāzes ūdens, 200 g kaltētas baltmaizes, 3/4 glāzes rīvēta siera, krējums. sāls.

Pagatavošana.

Sautējamā traukā apcep speķi, līdz iztek tauki. Līdzko šķēlītes kļūst kraukšķīgas, tās izņem no trauka, taukos liek sīpolus un sautē, līdz tie pārvēršas biezenī, pieber sāli, pielej ūdeni un vāra 30 minūtes.

Ņem baltmaizes šķēlītes, četras no tām apkaisa ar sieru un pa vienai liek četros māla podiņos.

Katrai šķēlītei uzlej nedaudz krējuma, uzliek apceptā speķa gabaliņus. Tādā veidā uzliek vēl 3 kārtas, lai podiņš piepildītos līdz pusei.

Pārlej ar sīpolu zupu un 5 minūtes sautē karstā cepeškrāsnī.

 

praktiski

 
0 Komentāru

Komentēt

Dieviete.lv,  noteikumi, ētikas kodekss, [email protected] 2019

+371 66 66 00 22  Valguma iela 31a, Rīga.

or

Log in with your credentials

Forgot your details?