5.3 C
Rīga
sestdien, 27 aprīlis, 2024

Kā lai atgūst skaistus nagus pēc gelish lakas noņemšanas? Iesaka dermatologs Raimonds Karls

 

manikirs

Lasītāja jautā: “Pēc gelish lakas noņemšanas uz diviem kāju nagiem atklāju bojājumus – tie lobās, arī krāsa kļuvusi dzeltenīga, nepievilcīga. Pārējie nagi kļuvuši trausli, lūst. Kā lai atgūstu skaistos, veselīgos nagus? Agrāk ar tiem nekādu problēmu nebija.”

“Aprakstītajai problēmai iespējami divi cēloņi. Pirmais – nagi šādi var reaģēt tāpēc, ka laka turēta ilgstoši. Līdzīgi veidojas kontaktdermatīts, ādai nonākot saskarē ar kādu spēcīgu ķīmisku vielu,” pieļauj Derma Clinic Riga dermatologs Raimonds Karls. “Parasti pēc 1–3 mēnešiem nagu normālais stāvoklis atjaunojas. Tikmēr var lietot speciālās nagu kopšanas eļļas, kā arī iekšķīgi vitamīnu kompleksus, kas paredzēti nagiem, ādai un matiem. Bet kopumā nekāda īpaša ārstēšana šajā gadījumā nav nepieciešama.

Otrais variants, kas gelish lakas izmantošanas gadījumā ir retāk, bet kādreiz, kad sievietes lika mākslīgos nagus, bija diezgan izplatīts – starp laku un nagu var izveidoties dobums, kurā iekļūst nagu sēnīte. Tā saēd naga struktūru, kamēr laka ir uzklāta. Tādā gadījumā labāk būtu nagu stāvokli novērtēt klātienē, taču, pēc apraksta spriežot, drīzāk varētu būt pirmais variants.”

 

 

veselam

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.