Foto: Aija Geida

Foto: Aija Geida

Sastāvdaļas (4 porcijas) mīklai – 500 g kviešu miltu, 250 ml ūdens, 12 g sausā rauga, 2 ēdamkarotes olīveļļas, ēdamkarote cukura, ⅓ tējkarotes sāls.

Pildījumam – 150 g kabača, 100 g svaigā siera ar ķiplokiem, 100 g Krievijas siera, 5 ēdamkarotes adžikas, 4 tomāti, 100 g žāvētas gaļas vai kvalitatīvas kūpinātas desas, ½ tējkarotes maltu melno piparu, 1,5 ēdamkarotes Vidusjūras garšvielu maisījuma, ⅓ tējkarotes sāls.

Pagatavošana.

Vispirms sagatavo mīklu: sajauc raugu ar cukuru un pielej siltu ūdeni (līdz +40 °C). Samaisa un ļauj ieraugam piecas minūtes aktivizēties. Kad parādās mazi burbulīši, pieber miltus, sāli un samaisa. Pielej olīveļļu un samīca mīklu – tai jābūt elastīgai un gludai (nevar būt lipīga un šķidra). Apklāj ar dvielīti un stundu raudzē siltā vietā. Pēc stundas atspaida un raudzē vēl 30–40 minūtes. Kad mīkla otrreiz pacēlusies, var ķerties pie picas gatavošanas.

Kamēr mīkla rūgst, kabaci nomizo un rupji sarīvē. Apkaisa ar sāli un ļauj, lai pusstundu atsulojas (tas nepieciešams, lai cepoties pica nepārvēršas putrā). Svaigo sieru sagriež kubiciņos, Krievijas sieru sarīvē. Tomātus un gaļu sagriež šķēlītēs. Mīklu izrullē maksimāli plānu, uzziež pikanto adžikas mērci, tad liek kabačus, desu vai gaļu, tomātus, pārkaisa ar pipariem un Vidusjūras garšvielu maisījumu un cep +220 °C aptuveni 15 minūtes. Tad uzkaisa Krievijas sieru un cep vēl 3–5 minūtes.

 

praktiski

 
0 Komentāru

Komentēt

Dieviete.lv,  noteikumi, ētikas kodekss, [email protected] 2019

+371 66 66 00 22  Valguma iela 31a, Rīga.

or

Log in with your credentials

Forgot your details?