1.4 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Neapoles pica

 
Foto - Gints Ivuškāns
Foto – Gints Ivuškāns

Sastāvdaļas (prāvai, 30 cm diametra picai) – 250 ml silta ūdens; tējkarote sausā šķīstošā rauga (instant); 320 g miltu, vislabāk ņemt vissmalkākā 00 maluma mīksto kviešu miltus (itāļu valodā – grano tenero), tad pica būs gardi kraukšķīga; tējkarote sāls; puse ēdamkarotes cukura; ēdamkarote olīveļļas (īstā garša būs ar extra virgin olīveļļu).

Pagatavošana.

Miltus sajauc ar raugu, sāli un cukuru. Pievieno 35 grādus siltu ūdeni – tādā var ielikt pirkstu, nebūs karsti. Pielej eļļu. Mīklu samīca un saveļ bumbā, ļauj atpūsties piecas minūtes, tad atkal mīca. Tā dara vēl vairākas reizes. Mīkla ir visai līmīga, lipīga. Bumbu liek uz cepampapīra un ar nedaudz eļļainām rokām izlīdzina, staipa, kamēr gana plāna. Ar rulli neveltnē, jo paši itāļi to uzskata par lielu apgrēcību. Liek virsū pildījumu un cep 8–10 minūtes maksimāli iespējamā karstumā (260–400 grādos). Gatavu izņem no krāsns, maliņas pārslaka ar olīveļļu.

* Ātrā tomātu mērce, ko uzziest picai: ņem vienādās daļās konservētus tomātus gabaliņos un gatavo tomātu mērci, iespiež ķiploka daiviņu, pieber krietnu sauju kaltētas raudenes. Var likt arī timiānu un baziliku, lai gan labāk svaigas bazilika lapiņas uzbārstīt gatavai picai.

* Vienkāršs picas pildījums, bet allaž gards iznākums: mīklai uzziež ātro tomātu mērci, uzkaisa nedaudz rīvēta cietā siera, klāj plāni sagrieztus svaigus tomātus un sašķēlētus kaltētus tomātus, virspusē – ripās sagrieztu mocarellas sieru.

 

praktiski

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.