1.4 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Pilngraudu maizes minestrone

 
maizes-minestrone
IBM Šefpavārs Vatsons, piedāvājot šo recepti, iedvesmojies no BonApetit” pavasara minestrones ar vistas gaļas frikadelēm. Recepte paredzēta četrām porcijām.
 
Nepieciešamie produkti:
–          2 šķēles pilngraudu maizes
–          2 tējkarotes sasmalcināta rozmarīna
–          ¾ ēdamkarotes sasmalcinātu pētersīļu
–          ½ krūze olu nūdeļu
–          ¼ krūzes sarīvēta Parmas siera
–          1 krūze spinātu lapu
–          ½ krūze sagrieztu salātlapu
–          1 nomizots un sagriezts burkāns
–          1 sasmalcināts sīpols
–          200 g maltas vistas gaļas
–          Sakults vienas olas baltums
–          1 ola
–          4 daiviņas sasmalcināta, samalta ķiploka
–          4 krūzes vistas buljona
–          30 g ExtraVirgin olīveļļas
–          košera sāls, sarkanā čili pulveris
 
Pagatavošana
1. Vidēja izmēra bļodā sajauciet vistas gaļu, pilngraudu maizi ar pusi no Parmas siera, pusi no ķiplokiem, visiem sasmalcinātajiem pētersīļiem, olu baltumu, košera sāli un sarkanā čili pulveri. Izveidojiet frikadeles, aptuveni 1,3 cm diametrā (vajadzētu iznākt aptuveni 28).
2. Nelielā katliņā uz vidējas uguns uzkarsējiet olīveļļu, aptuveni trīs minūtes apcepiet frikadeles. Pēc tam nolieciet tās malā uz atsevišķa šķīvja.
3. Katliņā ieberiet ķiplokus un turpiniet gatavot, bieži tos apmaisot. Pievienojiet atlikušos ķiplokus un gatavojiet vienu minūti. Pielejiet vistas buljonu un divas krūzes ūdens, pagaidiet līdz viss sāk vārīties. Pievienojiet olu nūdeles un burkānu, gatavojiet uz lēnas uguns aptuveni astoņas minūtes. Pievienojiet frikadeles, lēnām vāriet līdz burkāni kļūst mīksti un frikadeles ir pilnībā gatavas. Pievienojiet spinātu un salātu lapas, atlikušo Parmas sieru un visu samaisiet. Pievienojiet pēc garšas košera sāli un sarkanā čili pulveri. 
4. Ielejiet zupu trauciņos – dekorējiet ar pētersīļiem, rozmarīnu un Parmas sieru.
 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.