Foto : http://www.grabandgorecipes.com/wp-content/uploads/2011/09/DSC06325main.jpg

Foto : http://www.grabandgorecipes.com/wp-content/uploads/2011/09/DSC06325main.jpg

Siļķei kažokā ir neskaitāmi daudz veidu, variantu un sastāvdaļu – tajā liek pat ābolus! Bet mana iecienītā recepte ir pavisam elementāra un garšo pat šubas skeptiķiem.

Tev vajadzēs:

  • vārītas, marinētas bietes
  • vārītus kartupeļus
  • vārītu olu (atkarīgs no daudzuma, ko gatavosi, es izmantoju 2 olas)
  • marinētus gurķus
  • MARINĒTU siļķes fileju – tīteņus vai gabaliņus (ļoti svarīgi, jo ne ar vienu citu (sālītu vai eļļā) neizdodas tik garšīgi)
  • majonēzi

Pagatavošana:

  • Cieti novāri olas (kopš vārīšanās brīža 7 minūtes). Kad olas gatavas, nolej karsto ūdeni un aplej ar aukstu, lai stāv un dziest.
  • Trauka dibenā izklāj kubiņos sagrieztu marinētu siļķi.
  • Siļķei virsū uzrīvē vārītus kartupeļus, cik sirds kāro.
  • Kartupeļus “pārslaki” ar majonēzi. Zinu, ka klasiski majonēzi jauc ar skābo krējumu, bet arī bez tā ir labi, tiesa, šuba sanāk sausāka.
  • Uzrīvē marinētu gurķu kārtu. Tos var rīvēt bagātīgi, jo, tā kā tie ir plāni un smalki, tie nav pārāk jūtami.
  • Gurķiem pa virsu klāj marinētas bietes. Protams, arī pēc sirds patikas.
  • Bietēm pa virsu rūpīgi uzrīvē vārītās olas, lai visur būtu vienlīdz daudz gan baltuma, gan dzeltenuma.
  • Šo kārtojumu pabeidz ar vēl vienu majonēzes “restīti” un liec ledusskapī ievilkties.

 

Tā kā pati neesmu pārāk liela klasiskās siļķes kažokā piekritēja, izveidoju savu recepti, par ko esmu saņēmusi neskaitāmi daudz komplimentu.

 

Lai labi garšo! 🙂

 
0 Komentāru

Komentēt

Dieviete.lv,  noteikumi, ētikas kodekss, [email protected] 2019

+371 66 66 00 22  Valguma iela 31a, Rīga.

or

Log in with your credentials

Forgot your details?