6.8 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Vecmāmiņas zelta postulāti​ – kā izbaudīt “būšanu sievietei”

 

sieviete-perles

“Man paveicās ar vecmāmiņu. Viņa piedzima deviņpadsmitā gadsimta beigās, līdz revolūcijai bija paspējusi pabeigt ģimnāziju un iegūt izglītību Eiropā. Viņa zināja piecas valodas un bija ļoti izglītots un erudīts cilvēks. Pārdzīvoja visus karus un revolūciju, valdības maiņas un ideoloģijas, taču vienmēr palika pati un nekad nezaudēja gara spēku. Viņa nebija skaistule, taču pat 80 gados nezaudēja savu sievišķību. Viņai bija savi noteikumi, kā būt īstai sievietei. Te ir tie, ko viņa sauca par postulātiem. Varbūt arī jums tie dzīvē noder.”

1. Īsta sieviete apzinās, ka viņai ļoti paveicies, piedzimstot par Sievieti.

2. Mītu par to, ka sievietes noveco ātrāk par vīriešiem, izdomājuši paši vīrieši. Patiesībā sievietei ir daudz vairāk iespēju ar gadiem izskatīties arvien labāk par vīriešiem – vienaudžiem.

3. Sievietei pieklājas apkopt tikai slimus, vecus, vai ļoti tuvus radiniekus. Visos pārējos gadījumos vīrietim jārūpējas par sievieti.

4. Jo vairāk sievietei ir savu iemīļoto nodarbošanos un aizraušanos, jo mazāk viņai iespēju nodarboties ar svešām lietām.

5. Sievietei nav jācenšas būt par neveiksmīgu vīriešu žēlabu un sūdzību uzklausītāju. Vīriešu problēmas jārisina pašiem vīriešiem.

6. Ja sieviete grib labi izskatīties nejaušā tikšanās reizē, jāiemācās labi izskatīties vienmēr, pat, iznesot atkritumu spaini. Tas kļūs par ieradumu un ieradums kļūs par likteni.

7. Pat tad, ja sievietei labi padodas šūšana un viņa tērpus šuj sev pati, cilvēkos to nevajadzētu teikt. Labāk pateikt, ka jums ir laba šuvēja. Vai arī – to, ka jūs ģērbjaties dārgos veikalos.

8. Pret naudu sievietei jāattiecas viegli: ja tā viņai ir, tad jāprot to skaisti un gudri iztērēt. Ja nav, par to nav jāraud.

9. Lai arī cik sievietei būtu materiāli smagi apstākļi, viņas garderobē jābūt kaut vienam labam kažokam un pārim, labu kurpju.

10. Savās mājās sieviete var, kā vien ienāk prātā, kopt un rūpēties par savu vienīgo kažoku, bet viesos nevajag prasīt tam īpašu vietu vai rūpīgāku attieksmi – ar vieglu bezrūpību kažoks ir jāatdod kavaliera rokās un par to jāaizmirst līdz ballītes beigām.

11. Attiecībās ar vīriešiem, sievietei ir vesela rinda priekšrocību:

а) sieviete var atļauties būt kaprīza un var atļauties biežas garastāvokļa maiņas – vīrietim tas nepiedienas.

b) vīrietim, ja tas apsolījis, savs solījums jāpilda – sieviete drīkst pārdomāt.

c) vīrietim vienmēr jāierodas laikā – sievietei ir tiesības 10 minūtes nokavēt. Pat tad, ja sieviete, pārkāpjot reglamentu, nokavējusi 45 minūtes, viņai pietiek pasmaidīt un vienkārši atvainoties.

12. Nesteidzieties padzīt neiepatikušos kavalieri. Jo vairāk vīriešu to aplido, jo pievilcīgāka viņa ir. Pagaidiet. Agri vai vēlu parādīsies tas, kurš jums vajadzīgs.

13. Blakus vīrietim sievietei ir tiesības darīt to, kas viņai patīk. izpildīt citu iegribas ir vīrieša pienākums.

14. Lai cik arī patīkams būtu vakars, kas pavadīts kopā ar vīrieti, sievietei jānakšņo mājās. Nav svarīgi, vai nupat pametāt viesību galdu, vai viesības turpinās visu nakti, kamēr nav pienācis rīts, vakars turpinās. Tas nozīmē, ka vīrietim jūs jāpavada un līdz šķiršanās brīdim jāpaliek jūsu kavalierim. Ja padosieties pierunāšanai un paliksiet, esiet gatava pārmaiņām. No rīta neizgulējies vīrietis izklaidīgi nobučos jūs uz vaiga, dosies uz darbu, bet jums būs svešā virtuvē, svešās čībās jāgatavo ātras brokastis. Uz mājām arī jūs dosieties pati. Īsāk sakot “kariete pārvērtīsies par ķirbi”.

15. Asaras – ir spēcīgs sievietes ierocis, taču to lietot vajag pēc iespējas retāk. Regulāri raudoša sieviete izsauc nevis līdzjūtību, bet kaitina un tracina.

16. Ja sieviete negrib atbildēt uz konkrētu jautājumu, viņai pietiek vien daudznozīmīgi pasmaidīt. Un arī daudzos citos gadījumos smaids darbojas atbruņojoši.

17. Sieviete var būt daudzpusīgi izglītota un gudra, taču bez prasmes vest sarunas par “visu un neko” viņai nav iespēju būt interesantai un pievilcīgai sarunu biedrei.

18. Sievietei nevajag uzreiz deklarēt visas savas zināšanas, prasmes un erudīciju. Jo vairāk viņu nenovērtēs sākumā, jo vairāk viņai iespēju uzvarēt beigās.

19. Sievietei jāzina sava cena, taču nekad tā nav jānosauc.

20. Sievietes prasme skaisti izģērbties – apbur. Prasme skaisti apģērbties – piebur.

21. Vīrieša pieķeršanās? Nav nekā vienkāršāka! Jau pašā sākumā pieradiniet vīrieti tērēt uz jums savu naudu un brīvo laiku. Un nav svarīgi, dāvinās viņš jums ziedus, dārgas dāvanas, vai vadās uz dārgiem restorāniem, vai makdonaldiem, izremontēs dzīvokli pilnībā vai nobalsinās griestus. Galvenais, neaizmirst, ka vīrietis vairāk novērtē to, ko atdod, nevis to, ko saņem.

22. Sievietei, kura prot patikt, neizbēgt no tenkām. Taču tas ir tieši tas moments, kad nevajag pievērst uzmanību sabiedrības viedokļiem. Galvu augšā!

Labāk būt koķetei nevis tenku vācelei.

23. Lai uzturētu savu dzīves tonusu, sievietei ik pa brīdim vajag ko mainīt savā dzīvē: cimdus, darbu, vīru.
Ja ar darbu un vīru ir paveicies, mainiet cimdus.

24. Kamēr sieviete jūtas kā sieviete, viņai nekad nav par vēlu sākt visu no jauna.”

 

Tulkoja: Ginta FS

AVOTS

 

1 KOMENTĀRS

  1. Un tā top iedomīgās princeses, kuras domā, ka ir ļoti speciālas, īpašas un ir pelnijušas visu, un drīkst izmanto vīriešus, un uzvesties kā grib, bet vīriešiem tas ir jāpacieš.

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.