6.3 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Grilēta vistas krūtiņa ingvera marinādē

 
Ēdieni Hotel "Avelon" restorānā. Valdis Semjonovs/Latvijas Avīze/
Ēdieni Hotel “Avelon” restorānā. Valdis Semjonovs/Latvijas Avīze/

Sastāvdaļas (4 porcijām) marinādei – 100 g zemeņu, 20 g medus, 8 g Vorčesteras mērces, 10 g balzama etiķa, 3 g sāls, 2 g ingvera saknes.

Pārējās sastāvdaļas – 4 gab. cāļa krūtiņas, 200 g grūbu, 200 g ziedkāpostu, 100 g piena, eļļa, sāls, cukurzirņi, spināti vai biešu lapiņas, zaļumi vai dīgsti.

Pesto – baziliks vai rukola, eļļa.

Pagatavošana.

Cāļa krūtiņai nogriež liekās cīpslas un taukumus. Gatavo marinādi: zemenes un pārējās marinādes sastāvdaļas liek blendera krūzē un samaļ viendabīgā masā. Cāļa krūtiņu šajā marinādē atstāj uz 12 stundām.

Grūbas noskalo caurdurī zem tekoša, auksta ūdens, vāra, kā norādīts uz iepakojuma. Gatavas, atdzesētas grūbas sajauc ar bazilika vai rukolas pesto. Gatavo ziedkāpostu biezeni: nomazgā ziedkāpostu, izgriež kacenu, liek katliņā. Pievieno pienu un ūdeni (1:1), uzliek vāciņu un vāra 15 min (ziedkāpostus nedrīkst pārvārīt, tad tie izjuks un kļūs tumši).

Vārītos ziedkāpostus liek blendera krūzē kopā ar ūdens un piena masu tā, lai šķidrums būtu tikai blendera krūzes apakšā (ja to pievienosiet par daudz, biezenis iznāks ļoti šķidrs). Pievieno šķipsniņu sāls, blenderē, līdz masa kļūst viendabīga. Grilēto cāļa krūtiņu pasniedz ar bazilika vai rukolas pesto samaisītām grūbām, ziedkāpostu biezeni un cukurzirņiem.

 

praktiski

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.