Foto - Valdis Semjonovs

Foto – Valdis Semjonovs

No sēnēm visbiežāk gatavojam mērci vai arī tās marinējam un sālām. Ko vēl var pagatavot no šīm meža veltēm, vaicājām itāliešu restorāna “Antica Roma” (Rīgā, Pulkveža Brieža ielā) šefpavāram ANTONIO SUGARONI. Antonio ir itālietis. Pirms septiņpadsmit gadiem mūsu valstī ieradies kā tūrists. Uzzinājis, ka Rīgā nav īsta itāliešu restorāna, nolēmis to šeit atvērt. Tā kopš 1999. gada Antonio vada šo restorānu un pats arī gatavo, turklāt gādā, lai ēdiens būtu veselīgs. Tomātu mērci un majonēzi “Antica Roma” nepiedāvā. Daļu produktu – vīnus, liķierus, kafiju u. c. – Antonio restorāna vajadzībām ved no dažādiem Itālijas reģioniem, citus, piemēram, gaļu, zivis un garšaugus, pats dodas iegādāties uz Rīgas Centrāltirgu. Gatavojot izmanto arī vietējās sēnes un ogas.

Sastāvdaļas 1 porcijai – 250 g cūkgaļas karbonādes, 150 g sēņu (gailenes, baravikas), rozmarīns, pētersīļi, ķiploks, “Extra Virgin” olīveļļa, sāls.

Pagatavošana.

Cūkgaļas karbonādi sagriež šķēlēs, viegli pārkaisa ar sāli, pievieno rozmarīnu. Liek uz grila un apcep no abām pusēm. Notīrītas, sagrieztas sēnes kopā ar sakapātu ķiploku apcep sakarsētā olīveļļā, pievieno mazliet sāls un sasmalcinātus pētersīļus. Saceptās sēnes kārto pāri grilētās karbonādes šķēlēm.

 

praktiski

 
Nav komentāru

Atstāt komentāru

Dieviete.lv,  noteikumi, ētikas kodekss, info@dieviete.lv 2020

+371 66 66 00 22  Valguma iela 31a, Rīga.

or

Log in with your credentials

Forgot your details?