13.5 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Fantastisks auto sludinājums – ar humoru

 
Attēls no ss.lv sludinājuma
Attēls no ss.lv sludinājuma

Kopš dienas, kad Opeļs izdvesa pirmās skaņas, Tu noteikti esi lasījis simtiem, ja ne tūkstošiem auto sludinājumu. “Pārdod, viens saimnieks, tikko no Vācijas” ap to brīdi jau bija žanra klasika un Latvijā populārākais joks. Ej nu zini, karsta patiesība vai salti meli. Tas tāds deviņdesmito rokasspiediens – ticību tēvzemei, nelūdzam, pieprasām. Un suns uz paneļa piekrītoši māja ar galvu, un koka bumbiņu sēdekļi mīlīgi aicināja.

Ap to laiku, kad lielceļu karalienes, “Eldorado” Ineses pēdējā kasetes lenta ar kviecienu par baigo Porsche uz mūžiem tika ierauta magnetofonā un slapja asfalta krāsa izzuda kā nebijusi, auto tirgus no teiksmainā romantiķa kļuva par pragmatisko latvieti. “180 000km” 10 gadus veciem auto un “140 000km” piecgadniekiem. Kā nomērīts. “Labā tehniskā stāvoklī. ” Ko tur vairāk. ?
Sausas runas pavadā pircējs kļuva arvien cimperlīgāks. Un tad viņam par godu tika rakstītas servisa grāmatas. Bez ierastās vācu, arī franču valodā. Kā doktora disertācijas pirmās brīvvalsts laikā. Lietuvas auto rūpnīcu darbinieki pat brīvdienās smaržoja pēc jauniem saloniem.
Tas viss Opeļam gājis secen. Godīgi nokapājis 375000 kilometrus, vispirms pie komercfirmas no Rīgas, pēc tam pa privātām riktēm, ceļā saņēmis ij uzslavas par izturību, ij nievas par vecuma grumbām, redzējis tīrumus, netīrumus, ezerus un kalnus, viņš ir gatavs doties uz, šķiet jau, ka mūžamājām.
Pēdējā gaitā viņu varētu pavadīt kāds, kuram vēl pāris gadus būtu pa ceļam. Kāds, kurš novērtēs Opeļa.

Pagaidiet, ne tik sērīgi. Opeļs, atcerējies ieradumu ik pēc 10 000km mainīt eļļu un atteikties no šaubīgas cilmes degvielas, gluži kā jaunībā pirms balles uzvilka ļoti labas Hankook ziemas riepas, tad, vecišķā sparā iekarsis, nomainīja aizmugurējo bremžu sistēmu uz jaunu, tāpat arī stūres pastiprinātāju, radiatoru, starteri, akumulatoru un augstspiediena sūkņa vadības bloku un – voilà. – tīri humoram izgāja tehnisko apskati (līdz 2017. g. septembrim).
Šobrīd Opeļs lec kā kazlēns un murrā kā pienu nolacies runcis, it nemaz netaisās uz kapiem, taču būsim reāli – vēl daži gadi un tas arī viss. Kā katru gadu.
Varētu turpināt šo deju, taču ģimenes paplašināšanās neļauj un tāpēc mums ir jāšķiras. Kā kuģiem jūrā.

 

AVOTS : https://m.ss.lv/msg/lv/transport/cars/opel/astra/dcpmn.html

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.