15.3 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Ātrā pīles zupa starterītim


 
Lindas Dombrovskas foto
Lindas Dombrovskas foto

Mežapīles (der arī citas sugas) krūtiņas un kājiņas, puravs, ķiploki, viens sīpols, vidēja lieluma saldā paprika, saldā čili mērce.

Mežapīle ir viens no gardākajiem un izsmalcinātākajiem medījumiem ar īpašu un neatkārtojamu garšu. Gardas ir arī citas pīļu sugas, it īpaši krīklīši, kas, būdami mazi putniņi, ir ārkārtīgi viegli un ātri pagatavojami. Taču, ja iecerēts gatavot krīklīšus, labāk, ja to vairāk, citādi būs tik vien kā smarža no pīles un tāds kriksītis uzkodas.

Pīles mīkstumus sagriež un kopā ar sīpoliņu, puravu ripiņām un papriku viegli apcep olīveļļā. Šim ēdienam lieliski piemērots ir veikalos nopērkamais Meža maisījums. Kad pīle ar dārzeņiem apcepusies, to pārkaisa ar garš­vielām – sāli, pipariem un jebko citu, kas iet pie sirds. Ēdienam pārlej krūzīti vai divas karsta ūdens, kurā iemaisīta saldā čili mērce. Var iztikt arī bez tās, bet tā piešķirs ēdienam tādu saldenu asumiņu, kas labi saderas ar pīli. Pievieno arī kādu ķiploka daiviņu. Pannai vai katliņam uzliek vāku un ļauj zupiņai kādu pusstundu uz ļoti lēnas uguns vārīties. Pasniedz kā starterīti ar grauzdētu maizīti.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.