6 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Ziemassvētku vecīši labdarības dēļ kopā noskrien 1500 kilometrus

 

ziemassvetku-vecisu-skrejiens_51

Trešajā adventē, 11. decembrī, Doma laukumā jau devīto reizi norisinājās ikgadējais Ziemassvētku vecīšu labdarības skrējiens, pulcējot rekordlielu dalībnieku skaitu – 1000 lielus un mazus dalībniekus, kuri kopā saziedoja 13 000 eiro. Šogad vecīši skrēja, lai bērni varētu staigāt: par savāktajiem līdzekļiem sešiem bērniem ar kustību traucējumiem būs iespēja apmeklēt rehabilitācijas kursu ar speciālu gaitas robotu G-EO System, palielinot iespējas patstāvīgi spert soļus.

 

Rīgas Starptautiskā Rotari kluba sadarbībā ar Ziedot.lv organizētais skrējiens pulcēja gan bērnus, gan pieaugušos, gan seniorus cienījamā vecumā, kuri vēlējās pozitīvā atmosfērā atzīmēt trešo adventi, vienlaikus palīdzot kādam, kam tas ļoti nepieciešams. Ziemassvētku vecīšu skrējienā piedalījās ģimenes ar bērniem, uzņēmumu komandas un pat dalībnieki ar suņiem, kuri arī bija ietērpti īpaši sarūpētos Ziemasvētku tērpos. Katrs no dalībniekiem, skrienot vai ejot, veica simbolisku 1,5 km distanci, kopā sastādot 1500 kilometrus, kas veikti labdarības vārdā.

ziemassvetku-vecisu-skrejiens_2

Vecīši skrien kora dziesmu pavadījumā

Skrējiens izraisīja neviltotu rīdzinieku un pilsētas viesu interesi, it īpaši mazo skatītāju, kuri ar prieku vēroja caur Vecrīgu pacilātā noskaņojumā skrejošos Ziemassvētku vecīšus. Visu pasākuma laiku gan dalībniekus, gan visus klātesošos priecēja un uzmundrināja koris Balsis Inta Teterovska vadībā, grupa Pulsa efekts un atraktīvais pasākuma vadītājs Valters Krauze.

 

“Patiess prieks ik gadu vērot labdarības skrējiena dalībnieku skaita pieaugumu, jo tas nozīmē, ka arvien vairāk cilvēku vēlas palīdzēt tiem, kuriem ir nepieciešams līdzcilvēku atbalsts. Cerība, ticība un prieks – tieši šīs lietas mēs, kopīgi piedaloties skrējienā, ienesam bērnu ar kustību traucējumiem ģimenēs, dodot iemeslu pasmaidīt, un noticēt labajam,” gandarījumu par lielo līdzcilvēku atsaucību un iesaistīšanos pauž Ingrīda Ķirse, Rīgas Starptautiskā Rotari kluba pārstāve un ERGO valdes locekle Baltijā.

 

Dāvaniņas skrējējiem bija sagādājuši Skrīveru saldumi un Rīgas Piena kombināts, savukārt ātrākie Ziemassvētku vecīši, kas finišu sasniedza pirmie, saņēma balvas no Radisson Blu Daugava Hotel. Starp daudzajiem dalībniekiem tika noteikts arī atraktīvākais vecītis – šo titulu un balvu no Tallink Hotel Riga šogad ieguva mazais Ziemassvētku vecītis, kurš starp citiem izcēlās ar aktīvo vingrošanu, iesildoties skrējienam. Hill`s Pet Nutrition bija sarūpējuši balvas arī aptuveni 40 suņiem – dalībniekiem.

 

9 gadu laikā – 98 tūkstoši eiro labdarībai

Deviņu gadu laikā skrējienos vairāk nekā 5500 dalībnieki saziedojuši 98 000 eiro tādiem labdarības projektiem kā enterālo maisījumu iegāde smagi slimu bērnu dzīvības uzturēšanai, reitterapijas nodarbībām, bāreņu patvēruma nama atbalstam, mobilajam bērnu veselības centram un smagi slimu bērnu māmiņu atbalstam.

 

Šogad Ziemassvētku vecīšu labdarības skrējiena mērķi sasniegt palīdzēja apdrošināšanas sabiedrība ERGO, radošā aģentūra Mēmais, sabiedrisko attiecību aģentūra Deep White, Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņš SIA, Igo Japiņa sporta aģentūra, Latvijas Futbola federācija, L-Ekspresis, Coffe Tower, Tim Kelly Group, Splashing Prezentreklāma, Nord-Exim, LiveRiga, Standout Web un Granīts SIA.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.