6.8 C
Rīga
trešdien, 24 aprīlis, 2024

Trīs lielākās fitnesa kļūdas, kuras visi pieļaujam

 

Grūtākā daļa treniņos ir tikšana līdz tiem. Izklausās pazīstami vai ne? Teiksim, ka regulāri ej uz fitnesa centru un joprojām neredzi nekādus rezultātus. Tas ir patiess stāsts tik daudziem treniņu apmeklētājiem. Lai noskaidrotu, ko tu dari nepareizi, atsaucāmies uz trīs slavenību treneru viedokļiem par to, kas ir tā lieta, kas sabotē tavus pūliņus.

Noa Neimans, Ņujorka

Kļūda Nr.1: Kļūda uz kuru norāda Noa, ir ēšanas paradumi. “Nereti gadās tā, ka brīdī, kad saviem klientiem jautāju par diētu, kā izdodas to ieturēt, viņi nosarkst un atbild, ka cenšas ēst veselīgi. Tas ir neiespējami ar vingrojumiem vien panākt vēlamo rezultātu, ja tiek ēsts pilnīgi nepareizs ēdiens. Viņu centieni ēst veselīgi, bieži vien vainagojas ar kruasānu un kafiju brokastīs, bet saldējumu – naktī.”

Risinājums: Noa iesaka atslēgt savu tauku dedzināšanas potenciālu, atstājot to vienkāršu. Viņš iesaka ēst sabalansētas maltītes ar visa veida pārtiku. Ņujorkas treneris iesaka iegūt taukus no avokado, dzīvnieku gaļas, olām, kokosriekstu eļļas un riekstu sviesta. Ogļhidrātus iespējams saņemt no dārzeņiem, augļiem, savukārt proteīnus no zivīm, cāļa un sarkanās gaļas. Protams, ka arī vingrošana ir ļoti svarīga, lai zaudētu svaru, bet tev nepieciešams būt drošai, ka ēd tīras kalorijas, kuras veicinās rezultātus, kas rodas trenažieru zālē.

Erina Opreja, Nešvila

Kļūda Nr.2: Neizmantojot pilnu kontroli pār savu ķermeni trenēsanās laikā. “Es redzu daudz cilvēkus, kuri nenošķir vingrojumus un izmanto muskuļu grupas, kuras nebūtu jāizmanto konkrētajos vingrojumos. Pareizo muskuļu grupu izmantošana ir atslēga uz maksimāla rezultāta sasniegšanu ar savu vingrojumu palīdzību.” saka Erina.

Risinājums: “Visbiežāk, koncentrējoties uz sava kodola nostiprināšanu, iespējams nofiksēt arī visas nepieciešamās muskuļu grupas. Ja tu iemācies savu kodolu uzturēt stingru, tu sasniegsi daudz vairāk.” piekodina fitnesa trenere Erina.

Astrīda Svona, Los Andželosa

Kļūda Nr.3: “Lielākā kļūda, kuru esmu novērojusi starp saviem klientiem, kas vēlas zaudēt svaru ir pārmērības. Pārmērīgi gari kardio treniņi vai pārāk maza maltīte.” stāsta Astrīda.

Risinājums: Astrīdas klienti sasniedz daudz labākus rezultātus svara zaudēšanai tad, kad vairāk laika pavada spēka treniņos un ēdot atbilstošas porcijas, kā arī kaloriju skaitu. Tāpat, trenere stāsta, ka labāk koncentrēties nevis uz svaru rādītājiem, bet to, kā der drēbes.

 

Tekstu sagatavoja: Kristīne Pelle

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.