Sastāvs:
1 bundžiņa mencu aknu (160-200 g)
2 vidēji vārīti kartupeļi
1 liels vārīts burkāns
3-4 vārītas olas
Sīpolloki
10-12 žāvētas plūmes
Sāls,pipari majonēze
Salātus kārto kārtās, katru slāni nedaudz pasāla un noklāj ar majonēzi.
1.kārta-rupji rīvēti kartupeļi
2.kārta-ar dakšiņu saspaidītas mencu aknas, bez eļļas, šai kārtai neliekat majonēzi un sāli.
3.kārta- smalki sakapāti lociņi-te majonēzi arī neliekam
4.kārta-rupji rīvēti burkāni
5.kārta-smalkos salmiņos sagrieztas žāvētās plūmes.
6.kārta- sasmalcināts olas baltums
7.kārta-sadrupināts olas dzeltenums.
Salātus dekorējam ar zaļumiem.Pirms pasniegšanas salātiem ir jāpastāv 3 st ledusskapī.
Lai labi garšo!