2.9 C
Rīga
sestdien, 27 aprīlis, 2024

Kāpēc tu nesaproties ar vīriešu kārtas kolēģiem?

 

Vadošie komunikāciju eksperti atklājuši, ka vīriešiem un sievietēm darbā ir ļoti atšķirīgi uzvedības modeļi. Tāpēc vīriešu kārtas kolēģi bieži skatās uz mums kā uz nedaudz ķertām…

 

Tev varētu likties, ka dzimumu atšķirībai darbā nav nekādas nozīmes. Galu galā sieviešu īpatsvars palielinās visās profesijās, tāpēc – kas tev par daļu, ja tu nerīkojies, kā tavi kolēģi vīrieši? Bet fakts ir tāds, ka tev joprojām ir jāstrādā ar (un bieži vien priekš) vīriešiem un tev jājūtas ērti, to darot. Ja kolēģi vīrieši nepareizi iztulko tavus vārdus un rīcību, tas radīs sarežģītus šķēršļus iespējai veiksmīgi sastrādāties.

 

Tāpēc mēs runājām ar Šontī Feldānu, grāmatas The Male Factor: The Unwritten Rules, Misperceptions, and Secret Beliefs of Men in the Workplace (Crown Business, 2009) autori, kura savā grāmatā ir veikusi virkni atklājumu. Šeit viņa skaidro, kā vīrieši reaģē standarta situācijās darbā, jo zināšanas par to, kas notiek viņu galvās, galu galā var tev tikai palīdzēt.

 

 

1.Tu pacel balsi, kaismīgi aizstāvot savu ideju sanāksmē.

Viņš domā: “Kāpēc viņa ir tik emocionāla?”

Jebkāda uztraukuma (vai vilšanās) izrādīšana var samulsināt vīriešu kārtas kolēģus. Tā kā viņiem ir grūti apstrādāt jūtas un loģiku vienlaicīgi, viņi nesaprot, ka mēs esam spējīgas izrādīt abus.

 

2.Tu plāno nākamos soļus kādā projektā un pajautā savam komandas biedram, vai viņš ir veicis plānoto tālruņa zvanu… citu kolēģu priekšā.

Viņš domā: “Viņa mani kritizē un uzveļ visu vainu uz mani!”

Puišu ego ir tik cieši saistīts ar viņu darba veikšanu, ka viņi trako, ja dzird kaut ko, kas pat attāli izklausās pēc izaicinājuma.

 

3.Tu apturi savu tiešo priekšnieku, ejot pa gaiteni, lai pajautātu viņam ātru jautājumu pirms sapulces.

Viņš domā: “Man uzbrūk no slēpņa.”

Tu tikai gribi būt taktiska un nekavēt viņa laiku vai nepiesārņot viņa e-pastu, bet tu netīši iegrūd viņu panikas pilnā režīmā, jo lielākajai daļai vīriešu ir nepieciešams laiks, lai sagatavotu jautājumus un atbildes.

 

4.Tu atgādini savam bosam, ka nākamajā rītā nokavēsies – jo tev no rīta ir ieplānota vizīte pie ārsta.

Viņš domā: “Viņai vajadzētu veiksmīgāk regulēt savu personisko un profesionālo dzīvi.”

Atceries bērnudārza laikus, cik tu juties dīvaini, kad ieraudzīji skolotāju ārpus nodarbību klases, jo tu vienkārši pieņēmi, ka viņa dzīvo skolā! Tāds pats efekts nospēlē, kad tu piemini ārpus ofisa tēmas saviem vīriešu kārtas kolēģiem.

 

5.Tu īsumā izklāsti kolēģim par sanāksmi, pastāstot viņam, kas tur bija, ko viņi teica…

Viņš domā: “Izstāsti taču beidzot lietas būtību!”

Visu, izņemot gala rezultātu, vīrieši uzskata par tukšu pļāpāšanu.

 

Teksts: Anna Davies

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Iepriekšējais rakstsVai pārāk seksīgi?
Nākamais rakstsKā kļūt neaizvietojamai