1.1 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Kā sabalansēt karjeru ar privāto dzīvi

 

Teju ikviena mērķtiecīga, jauna sieviete tiecas pēc ideālas karjeras. Darbs birojā, par kuru sapņots gadiem ilgi, var būt daudzu upuru vērts. Tu vari atteikties no ballītēm, strādāt virsstundas un vakaros lasīt prezentāciju materiālus. Taču, lai piepildītu sapni, nav nepieciešams pilnībā atteikties no visa pārējā. Izlasi ieteikumus, kā sabalansēt karjeru un privāto dzīvi!

Disciplinē sevi!
Gan tavai veselībai, gan arī darba ražīgumam nāks par labu, ja ievērosi stingru disciplīnu attiecībā pret darba laiku. Varbūt tieši tāpēc, ka esi sākusi darbu deviņos no rīta, bet pēcpusdienā lielu daļu darba laika pavadīji sociālajos tīklos, vakarā nākas birojā palikt ilgāk kā plānots? Ja nebūtu tērējusi savu laiku personiskajai izklaidei, iespējams, Tu varētu doties mājup jau piecos, apmierināta ar paveikto. Tāpēc pirmā mācība: disciplinē sevi un darba laiku velti tikai un vienīgi darbam!

Izmanto pusdienas laiku
Arī darba laikā tavam ķermenim un prātam nepieciešama atpūta. Turklāt tāda, kuras laikā tu uzņem vajadzīgās kalorijas. Aizej pusdienās, izvēdini galvu – pat tad, ja pusdienas laikā vēl nejūti izsalkumu. Tici mums, ja badosies, ap pulksten četriem vai pieciem to vienmēr rūgti nožēlosi. Vēl viens bonuss- pēc pusdienas laika Tavs prāts strādās ar dubultjaudu, jo būs mazliet atpūties.

Nenes darbu uz mājām!
Lūk, šis ir punkts, kuru izpildīt ir supergrūti. It īpaši, ja tu strādā kādā radošā profesijā, vai esi sava uzņēmuma īpašniece. Taču pētījumi liecina, ka nav lietderīgi un efektīvi nest darbu uz mājām un strādāt vakaros, kā arī brīvdienās. Darbs nesīs lielākus augļus, ja mācēsi nodalīt to no privātās telpas.

Izgulies
Vienmēr centies izgulēties pirms nākamās darba dienas. Tu taču nevēlies uz biroju doties nogurusi jau no paša rīta, jo iepriekšējā dienā līdz vieniem naktī skatījies filmas.

Atrodi laiku draugiem un mīļotajam
Lai cik arī nogurusi tu nebūtu, centies atrast laiku, lai tiktos ar tuvākajiem. Citādi, ja simtprocentīgi atdosi sevi visu darbam, tu ļoti drīz sāksi ienīst visu, kas saistīta ar tavu biroju, un, tici mums, tas nebūs produktīvi.

Nodarbojies ar sportu vai kādu vaļasprieku
Centies tikt mājup laikus, lai paspētu nodarboties ar lietām, kas tev sniedz prieku – aiziet uz sporta zāli, zīmēt, šūt vai darīt ko citu. Ja redzēsi, ka tev atliek laiks vēl citām lietām, kas tev patīk, būsi apmierināta ar savu dzīvi. Turklāt, ja darīsi arī citas lietas, kas nebūs saistītas ar tavu darbu, tev būs iespēja atpūsties no stresa, kas saistīts ar tavu darbavietu. Kā rāda pētījumi, sports vakaros palīdz atslēgties no domām par darbu. Tādējādi jau nākamajā dienā uz biroju varēsi doties ar jaunu sparu un darīt lietas efektīvāk.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.