1.4 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Sekss pirmajā randiņā – ko mēs par to domājam patiesībā

 

Esmu pārliecināta, ka sekss pirmajā randiņā ir bijis daudzām. Izklausās lēti? Atbaidoši? Manuprāt, normāli! Protams, cilvēki ir dažādi: kas vienam ir pilnīgi pieņemami, citam – izlaidīgi un vieglprātīgi. Viens gan ir skaidrs – tas, ko mēs domājam par seksu pirmajā randiņā, noteikti ir atkarīgs no paša seksa. Cosmo apkopoja dažādus viedokļus.

 

PAR

“Man liekas, ka sekss pēc pirmā randiņa vai pirmā randiņa laikā ir nevis slikts, bet gluži pretēji – labs un vēlams. Ja es uzaicinu meiteni satikties, tas nozīmē, ka viņa man interesē. Patiesībā jau es domās aicinu arī uz gultu. Tātad es vienkārši sekoju instinktiem un to īpaši neslēpju. Ja aicinu kādu uz randiņu ar domu, ka gribēšu viņu satikt vēlreiz, tad seksa nozīme tikai pieaug. Uzskatu, ka sekss attiecībās ir ļoti svarīgs un, ja kaut kas nebūs labi pirmajā reizē, gaidīt uzlabojumus turpmāk ir gandrīz bezcerīgi. Tāpēc labāk uzreiz tikt skaidrībā – viss ir ok vai tomēr nē. No otras puses – ja meitene mani tiešām interesē, tad, nepārguļot pirmajā randiņā, būšu motivēts satikt viņu vēl un pacensties labāk.” –Juris, 30

“Sekss pirmajā randiņā – kāpēc gan ne? Ja cilvēki viens otram patīk, domāju – nav ko tērēt laiku. Manuprāt, iepazīt viens otru var arī mīlējoties. Ir gadījies, ka pēc seksa pirmajā randiņā ar konkrēto cilvēku uzsāku ilgstošas romantiskas attiecības.”

–Gunārs, 27.

PRET

“Man liekas – nekas īpaši labs tas nav. Cilvēki viens otru nav iepazinuši, tāpēc uz emocionālo kontaktu seksā nav ko cerēt. Domāju, ka neesmu no tiem cilvēkiem, kam sekss pirmajā randiņā šķiet ikdienišķa rīcība.” –Nils, 22

“To jau gribas visiem čaļiem, tomēr es vairāk esmu pret nekā par. Ja viss notiek jau uzreiz, tad, manuprāt, tālāk nekas nopietns nesanāks. Meitene, kas padodas tik ātri, man liekas nedaudz lēta un ilgstošām attiecībām neatbilstoša. Man interesants šķiet pats process, kad sieviete jāiepazīst un jāiekaro pamazām. Tad arī rezultāts ir vairāk gaidīts un labāks, turklāt visa burvība netiek sabojāta jau pirmajā naktī.”

–Ralfs, 28

PAR

“Esmu par! Man tā ir gadījies vairākas reizes un jāteic – tas ir bijis kas krietni vairāk par viduvēju izklaidi. Protams, es nevēlos atdoties kuram katram, bet, ja pirmās tikšanās laikā sajūtu īpašu dzirksteli, tad kāpēc gan neizbaudīt mirkli? Ja vien pirmā randiņa mērķis nav solis uz ilgstošām attiecībām un puisis izraisa simpātijas, mierīgi varu nonākt līdz seksam.” –Sabīne, 25

“Lai arī neuzskatu sevi par īpaši izlaidīgu, man ir gadījies nokļūt līdz gultai pirmajā randiņā. Ar šo cilvēku esmu kopā jau četrus gadus un nedomāju, ka viņš mani uzskata par vieglu medījumu tikai tāpēc, ka mums bija fantastisks sekss jau pirmajā reizē. Turklāt, lai pārliecinātu mani uzsākt kopdzīvi, šim vīrietim bija krietni jānopūlas.”

–Annija, 29

PRET

“Par to, vai sekss ir pirmajā vai piektajā randiņā, īpaši nesatraucos līdz reizei, kad viss mainījās. Toreiz devos uz tikšanos ar internetā iepazītu vīrieti. Nosēdējām kafejnīcā visu vakaru, mums bija patiešām interesanti. Kad kafejnīcu slēdza, vēl nebijām gatavi atvadīties, tāpēc devāmies uz bāru. Pēc otrā kokteiļa viņš mani noskūpstīja un uzaicināja pie sevis uz mājām. Jau iepriekš zināju, ka tā notiks, un zināju, ka piekritīšu. Sekss ar viņu bija fantastisks! Nē, tas bija neaprakstāmi kruts, izsmalcināts un tāds, ka vai “jumtu rauj nost”! Labākais sekss manā mūžā. No rīta devos mājup un uzmeklēju šo puisi Facebook. Viņš draudzību apstiprināja. Otrā randiņa mums nebija, bet tagad, kad pagājuši jau pieci mēneši, es tik un tā par šo vīrieti domāju teju vai katru dienu. Domās atceros, kā mēs mīlējāmies un cik tas bija labi. Nelaime tāda, ka esmu iemīlējusies iedomu tēlā un to puisi patiesībā nemaz nepazīstu. Tas arī ir iemesls, kāpēc esmu pret seksu pirmajā randiņā – var izrādīties, ka tas ir pārāk labs.”

–Jolanta, 27

 

Teksts: Anda Bīriņa

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.