1 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Virtuves triki ar pārtikas plēvi – lai ir ērti un tīrs!

 
Attēls: Dieviete.lv

Ja tu domā, ka pārtikas plēve noder tikai tam, lai tajā ietītu ēdienu, tu kļūdies. To var izmantot arī daudz plašāk. Piedāvājam dažas idejas!

Rullē mīklu cauri plēvei – Galds un mīklas rullis paliks tīrs! Vienu plēves loksni uzklāj uz galda, otru uzklāj mīklai. Tikai mīkla nedrīkst būt lipīga!

Aptin ar plēvi mikseri, lai šķidrums nešļakstītos, bet milti neveidotu putekļus – Šis triks strādā uz stacionārajiem mikseriem, kuriem jau ir savs trauks apakšā.

Saglabā konditorejas maisiņu tīru – Ja maisiņš ir viens, bet krēmi – vairāki (un dažādās krāsās), maisiņš būs daudz reizes jāmazgā. Viss būs vienkāršāk, ja masu liksi pārtikas plēvē un ieliksi to konditorejas maisiņā. Atliek tikai izgriezt caurumiņu.

Pasargā telefonu vai planšetdatoru no mitruma un netīrumiem – Katru reizi, kad tu ēd vai gatavo un izmanto elektroierīci, ietin to pārtikas plēvē. Plēve ir plāna, tāpēc telefons reaģēs. Ja kaut kas izlīs vai izbirs, ierīce paliks neskarta.

Saglabā šķīvjus tīrus – Šo ideju novērtēs vecpuiši un izmisuši sliņķi. Pirms liec ēdienu uz šķīvja, noklāj to ar pārtikas plēvi.

Izveido glāzi/krūzi, no kuras šķidrums neizlīs – Tas ir lielisks risinājums, ja ir bērni. No tāda trauka ērti dzert ir automašīnā,jo nav jāsatraucas, ka kaut kas varētu izlīt. Vienkārši pārklāj krūzi ar plēvi, vidū izdur caurumiņu un ieliec salmiņu.

Neļauj iztecēt šķidrumiem – Vispirms plēve, tad vāciņš. Tas attiecas uz pudelēm, pusdienu kārbiņām un citiem traukiem, kurus plāno ņemt līdzi uz darbu vai pikniku. Pat bieza mērce var iztecēt no pudeles, ja tā somā apgāzīsies. Labāk izmanto pārtikas plēves palīdzību.

Izklāj plēvi ledusskapī – Tā ledusskapi būs vieglāk uzturēt tīru. Ik reizi, kad redzi, ka plēve jau ir netīra, noņem un nomaini ar jaunu.

Saglabā banānus svaigus ilgāk – Pārtikas plēve paglābs banānus no priekšlaicīgas sabojāšanās. Ietin plēvē un liec augli ledusskapī.

Uztaisi drazofīlu lamatas – Lai atbrīvotos no pārtikas mušiņām virtuvē, noliec glāzes dibenā kaut ko saldu (piemēram, zemeni). Pārklāj trauku cieši ar pārtikas plēvi un uztaisi ar zobu bakstāmo dažus caurumiņus. Mušiņas iekšā tiks, bet ārā tikt vairs nevarēs.

Padari plēvi paklausīgāku – Ja pārtikas plēve slikti tinas, līp un plīst, ieliec rulli uz stundu saldētavā. Zemas temperatūras ietekmē tā kļūs mazāk elastīga un labāk savaldāma.

Kādus trikus tu zini? Padalies komentāros!

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.