0.3 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Pārtikas produkti, kurus ilgāku laiku droši var uzglabāt saldētavā

 

Kas tev parasti glabājas saldētavā? Vai zināji, ka tur var uzglabāt ne tikai gaļu un jau iepriekš sasaldētus dārzeņus? Mēs esam sastādījuši veselu sarakstu ar produktiem, kuri lieliski „izdzīvo” saldētavā.

Olu baltumi – Pamatsastāvdaļa dažādiem bezē desertiem var glabāties saldētavā pat 12 mēnešus. Eksperti uzskata, ka baltums ideāli putosies, ja to uz nakti atstās saldētavā, bet pirms pagatavošanas izkausēs.

Sviests – Oriģinālais iepakojums pasargās sviestu no skarbās saldētavas vides. Pie tam, ja tu vēl ieliksi sviestu speciālajā pārtikas maisiņā, tas neļaus sviestam uzsūkt sevī citu saldētavas produktu aromātu.

Maize – Ogļhidrātiem patiesi patīk aukstums. Nesagriezta maize var glabāties saldētavā pat trīs mēnešus. Izņem maizi no saldētavas, apsmidzini ar nelielu daudzumu ūdens, un pēc tam uzsildi cepeškrāsnī.

Kartupeļu čipsi un sāļie krekeri – Savādi, vai ne? Bet, ja tev patīk iepirkt krājumus un neesi pārliecināta par to, ka spēsi tos apēst pirms derīguma termiņa beigām, ieliec šos našķus saldētavā. Tas pagarina to izlietošanas termiņu, kā arī padara produktu kraukšķīgāku.

Avokado – Nopērc vairāk avokado, kad tam ir atlaide un tos, ko neizmantosi, sasaldē. Sagriez avokado uz pusēm, izņem kauliņu un liec augli saldētavā līdz brīdim, kad vajadzēs to izmantot.

Kukurūza – To saldētavā var uzglabāt pat 12 mēnešus!

Zaļumi – Reti kurš nesaldē dilles vai pētersīļus, taču saldēt var arī baziliku, oregano, timiānu un arī piparmētru. To darīt var arī dažādos veidos. Piemēram, smalki sagriez zaļumus, saliec formiņās, kas paredzētas ledus saldēšanai, aplej ar ūdeni vai olīveļļu un liec saldētavā. Izmanto kubiņus pēc nepieciešamības.

Rieksti – Saldējot riekstus, tu saglabā to dabīgās eļļas. Saldētavā tos var glabāt pat astoņus mēnešus.

Cietais siers – Pēc saldēšanas siers maina savu tekstūru, kļūst drupens, tāpēc to izmantot var tad, ja siers ir kāda ēdiena sastāvdaļa, nevis siera plates daļa. Sieru var arī sarīvēt iepriekš un saldētavā uzglabāt pat sešus mēnešus.

 

Raksta tapšanā izmantota informācija no portāla Homelife.com.au.

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.