1 C
Rīga
trešdien, 24 aprīlis, 2024

Iepazīsti Riga Fashion Week spilgtākās kolekcijas!

 

D.EFECT (Lietuva)

1_430_17

"No grunge līdz glamūram, nepilnīgi perfektas" – tie ir labākie vārdi, lai aprakstītu D.EFECT kolekcijas. 2012. gada pavasara/vasaras kolekcijā D.EFECT dizainere ir sagatavojusi devu krāsas un elpu aizraujošus griezumus. Jaunā kolekcija atgādina mīkstas konfektes pasteļtoņos, guļošas tīrā, baltā traukā, maigi dekorētas ar svaigām piparmētru lapām … Ir laiks to "nogaršot"!

2_427_01

FYODOR GOLAN (Lielbritānija)

1_430_18

Iedvesmojoties no Šarļa Bodlēra dzejoļiem "Fleurs du Mal", tos caurvijot ar Van Goga un Frīdas Kahlo mākslas darbiem, FYODOR GOLAN radīja savu 2012. gada pavasara/vasaras kolekciju "Ļaunuma puķes", kuras centrā ir nimfa, sieviete, kas pārdzīvo sāpīgo metamorfozi, un tveroties pēc atbalsta pie dabas, pakāpeniski ļauj tai pārņemt sevi. Kontrasts starp prāta un fizisko skaistumu, emocionalitāte un izteiksmīgums faunas un floras un mūsdienu sabiedrības tematiku sintēzē. Dizaineru rokrakstu veido tīro līniju un formu integrēšana materiālos un tekstūrā. Mirdzot inkrustētiem dārgakmeņiem, kuri savijas virzienā uz augšu pa muguras izliekumu, couture paņēmieni tika apvienoti ar mūsdienu augsto tehnoloģiju metodēm lāzera griešanā un ādas gravēšanā.

2_430_17

katyakatya shehurina (Latvija)

1_430_19

Pirmo reizi Latvijā tiks prezentēta pilna KATYAKATYA SHEHURINA "Limited Edition" kolekcija, kura sastāv no kokteiļkleitām, vintage un garām vakarkleitām, kā arī kāzu kleitām, kuras tiek papildinātas ar žaketēm un aksesuāriem. Krītošs zīds, maigas, ziedu dekori, kā arī izšuvumi – viss, lai sieviete spētu justies viegla, gracioza un vēlama. Art-deco izšūtās brošas un noņemamas mežģīņu žaketes, kas ir roku darbs, dod iespēju mainīt izskatu attiecīgi savam noskaņojumam.

2_430_18

Līga Banga (Latvija)

2_430_19

Līgas Bangas 2012. gada pavasara/vasaras kolekcijas "Protēze" tērpi vizuāli vai funkcionāli aizstāj trūkstošo "iedomātā ideāla" daļu. Bezforma iegūst formu. Melnbalto tērpu kontrasts un krāsu harmonija. Tērpu kolekciju papildina gleznotājas Evijas Ķirsones unikālā apavu un somu kolekcija, kura veidota, izmantojot mākslinieces gleznu audekla motīvus.

1_430_20

NARCISS (Latvija)

1_430_21

NARCISS 2012. gada pavasara/vasaras kolekcijas "ZIZE" iedvesmas avots ir tante Zize, kura tuvojas 80 gadu slieksnim un ir nodzīvojusi ilgu un brīnišķīgu mūžu. Kolekcija ir veidota nostalģiskās noskaņās, tantei Zize gremdējoties jaunības atmiņās par pludmalē aizvadītajām vasarām. Tas bija laiks, kad sievietes nekautrējoties lepojās ar savu sievišķību, un modes ikonu stils bija tik grandiozs, ka tas tiek imitēts joprojām. Spilgtā un sievišķīgā, satriecoši valdzinošā NARCISS kolekcija ir veltījums sievišķības pavedinošajai varai uz zelta jaunībai.. Apģērbi tiek piedāvāti maigās vasarai raksturīgās nokrāsās. Kleitu formas – brīvas un taisnas, ar nedaudz nolaistu plecu daļu. Kleitu un blūžu apdarē atkārtojas ieloces un volāni. Taisnu līniju, kontrastējošu audumu ielaidumu un smalku mežģīņu saspēle iemieso ideju par pretstatiem.

2_430_20

SockBox (Latvija)

1_430_22

SockBox provocējoši jutekliskā zeķu kolekcija "Film Noir" radīta, iedvesmojoties no Holivudas zelta laikmeta gangsteru filmām. Tajā apvienota Marlēnas Dītrihas seksualitāte ar Grētas Garbo juteklisko noslēpumainību, akcentējot par sevi pārliecinātas un stipras sievietes skaistumu. Šī sieviete nebaidās būt nolaupīta un pamesta nekurienes vidū, jo viņa skaidri zina, ka vienmēr un visur, riepām kaucot, un lodēm spindzot gar ausīm, viņai pakaļ ieradīsies Liktenīgais vīrietis un nogādās viņu drošībā. Katrs SockBox jaunās pavasara/vasaras kolekcijas zeķu pāris ir kā mākslas darbs, kuru papildina ar rokām darināti aksesuāri no pusdārgakmeņiem, pērlēm un kristāliem. Tajā dominē izsmalcināti zeķturi un mežģīņu zeķes ar greznām samta lentēm un dabīgā zīda ziediem. Kolekcijas melno toņu greznība tiek glabāta kā noslēpums, kas tiek atklāta visā tās krāšņumā vien aiz guļamistabas durvīm, izceļot kailas sievietes ķermeņa skaistumu.

2_430_22

Xenia Joost (Igaunija)

1_430_23

Ksenija Joosta ir labi zināma Igaunijas modes māksliniece, zīmola „"vo Nikkolo" galvenā dizainere, kura 2009. gada dibināja savu zīmolu "Xenia Joost". Ksenijas tērpos dizains un mode atspoguļo izmaiņas mūsdienu pasaulē, galvenā uzmanība fokusēta uz inovatīviem dizaina risinājumiem, kurus raksturo negaidītas ģeometriskas formas un dziļa jēga. "Xenia Joost" ir skandināvu mierīguma un slavu rakstura emocionalitātes sprāgstošs maisījums, kurš izaicina un maina robežas starp augstās modes iluzoriskumu, brīvo mākslu, skaistumu un sabiedrību.

2_430_23

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.