6.7 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Rotaslietu tendences šoruden

 

2007/08. gada rudens/ziemas kolekcijas kļuvušas daudz krāsainākas, piesātinātākas, mazāk klasiskas. Tomēr arī klasikā daudz vairāk dzeltenā un sarkanā zelta, kā arī smaragdi, rubīni un safīri savienojumā ar briljantiem.

Uzmanība tiek pievērsta izstrādājumiem no sarkanā zelta, pārsvarā ar sārtiem akmeņiem – ametistu, sārto turmalīnu, arī zaļās nokrāsas akmeņiem – prazolītu, kvarcu, kā arī dzeltenā zelta izstrādājumiem savienojumā ar citrīnu un zeltainās nokrāsas kvarca pusdārgakmeņiem savienojumā ar briljantiem.

Aktuāls savienojums – zilais topāzs ar balto zeltu, arī bez briljantiem. Dažādu pusdārgakmeņu un dārgakmeņu daudzkrāsaini savienojumi – dominē citrīns, rodolīts, safīrs, kvarcs.

Šīs sezonas aktualitāte ir arī tā saucamās ažūrās līnijas juvelierizstrādājumos. Šīs rotas ir veidotas, atdarinot mežģīnes, un tiek papildinātas ar vienas vai vairāku krāsu akmeņiem. Svarīga tendence ir bikolor – divu un trīs krāsu metāla savienojumi.

Liela uzmanība tiek pievērsta auskariem – pēc tiem ir īpašs pieprasījums. Formas -dažādas, sākot no mazām pērlītēm līdz gariem auskariem, kuros savienoti vairāki akmeņi.

picture_8_400

picture_9_400

picture_11_400

picture_10_400

Materiāls tapis sadarbībā ar "Grenardi" juvelierizstrādājumu speciālistiem.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Iepriekšējais rakstsCosmopolitan abonēšana
Nākamais rakstsPašceptā maize