2.2 C
Rīga
trešdien, 24 aprīlis, 2024

Tuvojas Rīgas modes nedēļa

 

Tradicionāli dalībnieku vidū ir Baiba Ripa, Aleksandrs Bibergals, Atis Artemjevs un citi. Šī sezona ir ievērojama ar to, ka tādi Latvijā pazīstami modes mākslinieki kā Anna Ledskalniņa, Keita, Tanja Pavlova un citi pirmo reizi piedalīsies Rīgas Modes nedēļā. Publikas uzmanībai tiks piedāvāti darbi, ko radījuši vairāki debitanti, proti, jauni dizaineri, kuri ir izturējuši atlasi. Pirmo reizi žurnālistu un modes cienītāju vērtēšanai savas kolekcijas prezentēs Inga Nipāne, Marija Vlasova un Indra Salcēviča. Kaimiņvalstu modes tendences šoreiz pārstāvēs Oksana Tandit (Igaunija) un Diana Nevedomskite (Lietuva). Par īpašu RFW viesi kļūs Krievijas un Parīzes augstās modes nedēļu dalībniece, viena no pazīstamākajām un perspektīvākajām Ukrainas dizainerēm Veronika Žanvī, kuras radošo ceļu atbalsta pats Paco Rabanne. Rīgas Modes nedēļā Veronika Žanvī parādīs rudens/ziemas tērpu kolekciju, papildinātu ar aksesuāriem, ar kopīgu zīmolu Veronika Jeanvie & Paco Rabanne. Savu jauno rudens/ziemas džinsu kolekciju prezentēs pasaulē pazīstams zīmols GUESS, kurš visiem asociējas ar tādām slavenām modelēm kā Leticijas Kasta, Karla Bruni un Klaudija Šifera. Sadarbībā ar Ziemeļu ministru padomes pārstāvniecību Latvijā Rīgas Modes nedēļas ietvaros otro sezonu pēc kārtas tiks realizēts projekts Nordic Look, šoreiz apskatei piedāvājot zviedru dizaineru kolekcijas prezentāciju instalācijas veidā ar zīmola Odeur.

RIGA FASHION WEEK atklāšanas pasākums būs veltīts Latvijas Mākslas akadēmijas modes dizaina katedras 15. jubilejai. Latvijā tiek sagatavoti modes speciālisti ar augstāko akadēmisko izglītību jau 15 gadu garumā. Katedras absolventu vidū ir tādi pazīstami cilvēki Latvijas modes biznesā kā Līga Banga, Dace Vaivara, Elita Patmalniece un daudzi citi.

Katras Rīgas modes nedēļas neatņemamās sastāvdaļas – skates, prezentācijas, showroom un party, kas notiek visinteresantākajās pilsētas vietās – atkal uz piecām dienām pārvērtīs Rīgu par Baltijas reģiona modes centru.

untitled_400_02

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.