7.2 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

Nemirstošais denims

 

Oriģināli džinsi nāk no Itālijas pilsētas Dženovas, kur tie sākotnēji tika darināti pēc flotes pasūtījuma un kalpoja kā universālas bikses jūrniekiem. Savukārt termins denim cēlies no Francijas pilsētas Nimes (de Nimes), kurā tika radīts šis unikālais audums. Izturīgais denim materiāls bija ne tikai ērts, bet arī praktisks un viegli kopjams – netīros džinsus atlika vien ielikt maisiņā, kas piesiets pie kuģa borta, un iemest sāļajā jūras ūdenī. Tā nu tie vilkās nopakaļ kuģim tik ilgi, kamēr visi netīrumi bija izskalojušies. Vēlāk ar flotes kuģiem šis izgudrojums aizceļoja uz Ameriku, kur to atzinīgi novērtēja kovboji mežonīgajos Rietumos.

dzinsi_460 

Arī šosezon savu uzvaras gājienu turpina Skinny džinsi – tie ne tikai izceļ sievišķīgās auguma aprises, bet arī izskatās iespaidīgi kombinācijā ar seksīgām augstpapēžu kurpēm. Klasikas cienītājām pieejami džinsi zilos toņos, ko papildina plēsumi un balinājumi, tomēr īpaši aktuāli pavasarī ir tā sauktie cloudy-washed džinsi, kuros atzinīgi novērtējusi ne viena vien slavenība – Viktorija Bekhema, Nikija Hiltone, Lindsija Lohana un citas.

Tomēr gadījumā, ja nejūties īsti ērti cieši apspīlētajā denimā, kā laba alternatīva vienmēr kalpo premium džinsi, kas ir radīti, iedvesmojoties no Koko Šaneles "little black dress" idejas – greizi nošaut neiespējami.

Rakstu sagatavoja Agneta Niedra

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.